Hirdetés
Magyarország

Fordulatos csatákat hozhat a szerdai játéknap:

:

Hirdetés

Szerdán négy összecsapást bonyolítanak le a magyar bajnokságban. Beharangozó.

A program 16 órától a Ludovika-FCSM Csata és az Uni Győr MÉLY-ÚT összecsapásával indul. A találkozót felvezető összeállításunk IDE KATTINTVA olvasható.

A nap második mérkőzésén 18 órától az Euroliga buborékos tornájára készülő Sopron Basket fogadja a TFSE-MTK csapatát. A Sopron a válogatott szünet óta múlt héten három mérkőzését pótolta, ami lehetőséget kínált nem csak az ősszel összeszedett elmaradások ledolgozására, de egyben arra is, hogy felvegye a ritmust Gáspár Dávid együttese. Újra mérkőzésszituációt tapasztaljanak a játékosok. Szombaton Tina Krajisnik is visszatérhetett, ami magas poszton javította a variációs lehetőségeket. A TFSE-MTK a csonka szezonban januárban bajnokin, március elején Magyar Kupa elődöntőn tudott egy kemény, pontgazdag, magas ritmusú mérkőzést kialakítani a Sopronnal. Erre idén is lenne esély az eddig látottak alapján, de természetesen kérdés, hogy az egy hónapra nyúló kényszerszünet mennyit vett ki Magyar Bianka tanítványaiból.

18 óra 30 perctől két találkozót bonyolítanak le. Az Aluinvent DVTK fogadja a ZTE NKK-t. A két csapat már a válogatott szünet előtt is találkozott. Azt a november 4-i mérkőzést 113-63-ra nyerte Zalaegerszegen a DVTK. A válogatott szünet óta mindkét csapat a Sopron ellen lépett pályára és maradt alul. A ZTE vasárnap is játszott volna, de a pécsi találkozója halasztásra került. A DVTK Kristine Vitola távozása ellenére esélyesként várja az összecsapást, mely a sűrű december-januári időszakra is ráhangolódást biztosít a feleknek.

Az ELTE-BEAC Újbuda a VBW CEKK Ceglédet látja vendégül. A BEAC hiányos összeállításban ugyan, de múlt héten szerdán már játszott egy bajnokit Sopronban. Ráadásul kifejezetten bátran kosárlabdáztak Balogh Judit tanítványai, amiből a jövőben is erőt meríthetnek. A. Ceglédet október 19., a Csata otthonában elért győzelme óta nem láthattuk. A visszatérő meccs senkinek nem egyszerű, de a CEKK előtt a rendelkezésre álló rutinos játékosok tapasztalatára építve így is nyílhat esély a győzelemre.

Menetrend

November 25., szerda

Ludovika-FCSM Csata – Uni Győr MÉLY-ÚT 16:00
Sopron Basket – TFSE-MTK 18:00
Aluinvent DVTK – ZTE Női Kosárlabda Klub 18:30
ELTE BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd 18:30

Hirdetés