Hirdetés
Európa

Fordulatos játéknap várható az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán hat mérkőzést rendeznek az Euroligában.

Az A-csoportban 19 órától  az Atomerőmű KSC Szekszárd az USK Praha vendége lesz. Károlyi Andrea korábban segített eligazodni a magyar csapatok heti nemzetközi megmérettetései kapcsán. Összeállításunk ITT olvasható.

Az A-csoportban rendezik a hét mérkőzését is. A FIBA a 3. fordulóból ugyanis a  Reyer Venezia – Perfumerias Avenida Salamanca találkozót emelte ki. Az Euroliga és az Európa Kupa ezüstérmese méri össze az erejét. Ez ilyen szempontból egy érthető döntés. A Salamanca kerete egyre teljesebbé válik, így Roberto Iniguez tanítványai összességében toronymagas favoritok. Igaz, múlt héten a velenceiek Jekatyerinburgban bizonyították, hogy Astou Ndour hiánya ellenére komoly teljesítményre képesek. A Lattes Montpellier és az UMMC Jekatyerinburg találkozóján veretlen együttesek mérik össze az erejüket. Erősen hiányos kerettel kifejezetten nehéz dolga lehet Franciaországban a címvédőnek.

A B-csoportban a nyeretlenek rangadójával indul a nap. A Galatasaray és az Arka Gdynia számára is kulcskérdés az első siker megszerzése. Mindkét gárda joggal tekint erre  az egymás elleni mérkőzésre reális győzelmi esélyként. A kétarcú Basket Landes a veretlen Dinamo Kurszkot fogadja. A Landes a nyitó fordulóban csúnyán kikapott Olaszországban, hogy aztán az évad eddigi legnagyobb meglepetését okozva verje a Fenerbahe-t. A Kurszknak – ha komolyak a szándékaik – az első két fordulóban hazai pályán kötelező volt a siker. Ez viszont óriási teszt lesz nekik. A Spar Girona és a Fenerbahce esetében két 1/1-es mutatóval rendelkező alakulat méri össze a tudását. Amekkora csalódás volt a spanyoloknak a Soprontól elszenvedett vereség, akkora siker a Schio otthonában elért győzelem. A Fenerbahce múlt heti veresége pedig tökéletesen megmutatta azt, hogy itt az első fordulókban a WNBA után nehezen összeálló csapatok mennyire sebezhetőek.

Menetrend

A-csoport

19:00 USK Praha – Atomerőmű KSC Szekszárd – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
19:30 Reyer Venezia – Perfumerias Avenida Salamanca – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
20:00 Lattes Montpellier – UMMC Jekatyerinburg – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

B-csoport

19:00 Galatasaray – Arka Gdynia – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
20:00 Basket Landes – Dinamo Kurszk – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
20:00 Spar Girona – Fenerbahce – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés