Hirdetés
Magyarország

Fordulatos küzdelem után előnyben a PEAC

PEAC-Pécs - Vasas Akadémia 71-68 (21-9, 16-20, 14-23, 20-16)

Bajnokság, 5-8. helyért 1. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Farkas G., Kovács N., Nyilas I. (Maár G.)

PEAC-Pécs: Sánta 10/6, Dudasova 13/6, Strautmane 9/9, Kiss V. 13, Andusic 16. Csere: Sarok 10/6, Popovic.

Vasas Akadémia: Bach 10, Salamon 1, Tóth 8, Smailbegovic 13/9, Fraser 13. Csere: Madár K. 7/3, Szerencsés 7/3, Hizsnyik 2, Madár 7/3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a PEAC-Pécs javára.

Hirdetés

Megkezdődött a PEAC-Pécs és a Vasas Akadémia párharca az 5-8. helyért zajló csatározások alkalmával. Az első mérkőzésen a PEAC 71-68-as győzelmet aratott hazai pályán és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

Kiss Virág és a sérülése után visszatérő Brianna Fraser büntetői vezették fel a találkozót. Bach Boglárka duplája után pedig 5-4-re még a Vasas vezetett. A PEAC ezt követően ragadta magához a kezdeményezést és egy 12-2-es sorozattal 16-7-re lépett el. Ekkor még három perc volt hátra az első szakaszból és Milos Pavlovic időt kért, hogy rendezze a sorokat. Visszatérve a pályára Madár Eszter be is talált, de erre a második tripláját értékesítő Sánta Petra azonnal válaszolt, majd Tijana Andusic alakította ki a játékrész végére a 21-9-es állást. A második szakaszt pécsi oldalról Sarok Nikolett és Paula Strautmane triplái vezették fel, míg erre Nadija Smailbegovic duplája érkezett mindössze a Vasas részéről, így másfél perc játék után 27-11-re mentek a hazaiak. A Vasas Madár Eszter és Smailbegovic révén kezdett felzárkózásba,  majd Brianna Fraser két gyors találata hozta még közelebb a vendégeket.

A második szakasz közepétől egy küzdős, kiegyenlített játék kerekedett. Tóth Orsolya duplájával 29-22-re felzárkózott a Vasas, ami egy 11-2-es futás volt. A negyed legkisebb különbségét 32-26-nál regisztrálhattuk. A pécsiek elsősorban távoli dobásokkal igyekeztek tartani az előnyüket, betalált távolról Nikola Dudasova és Sánta Petra is. A félidei 37-29-es eredményt pedig Nadija Smailbegovic triplája alakította ki. A pécsieknél Sánta Petra, Sarok Nikolett és Kiss Virág is 8-8 pontnál járt, míg a Vasasnál Brianna Fraser 10, Nadija Smailbegovic 8 egységnél. Jól adja vissza a mérkőzés képét, hogy mind a két gárda 12 mezőnykosarat értékesített. Amíg a pécsiek hat duplát és hat triplát, addig a Vasas tíz kétpontost és két hárompontost. A harmadik negyed elején Brianna Fraser duplájára Nikola Dudasova triplával válaszolt. 40-31 után azonban Madár Eszter és Nadija Smailbegovic 40-39-re felhozták a Vasast és teljesen nyílt lett az összecsapás.

Az utolsó 15 perc hatalmas fordulatokat tartogatott. Előbb elszakadt 45-39-re a PEAC, majd innen 52-47-re fordított a Vasas, ami összességében egy 13-2-es futás volt. Madár Kata 5, Tóth Orsolya 4, Bach Boglárka és Szerencsés Tamara 2-2 ponttal vette ki ebből a részét. A harmadik negyedet viszont a pécsiek zárták két duplával Tijana Andusic és Sarok Nikolett révén, amivel 52-51-re visszajöttek. A záró szakasz elején Madár Kata és Bach Boglárka 56-51-es előnyhöz jutatta a Vasast, majd Szerencsés Tamara triplája után még 59-55-re mentek a vendégek. A PEAC Dudasova és Kiss Virág révén egyenlített. Az utolsó három percbe végül 63-63-ról fordult a két gárda. Óriási küzdelem zajlott a pályán, mindkét oldalon maradtak ki lehetőségek. Mondani sem kell, hogy mekkora jelentősége volt annak, melyik fél ragadja magához a kezdeményezést. Ez végül a PEAC lett. Előbb Kiss Virág büntetőt értékesített, majd Paula Strautmane triplája 67-63-ra módosította az állást. Milos Pavlovic időt kért, de ezt követően Brianna Fraser egy büntetőt hibázott. Tijana Andusic keze viszont nem remegett meg. Az utolsó percbe érve 69-64-re vezettek a pécsiek, akik innen már nem engedték ki a sikert a kezükből.

Fotó: PEAC-Pécs

Hirdetés