Hirdetés
Európa

Fordulatos meccsen aratott győzelmet az NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC - Nesibe Aydin 78-66 (24-16, 11-20, 21-19, 22-11)

Európa Kupa, 3. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
A. Jovovic, J. Mikulic, P. Zenis (M. Kuzmiak)

NKA Universitas PEAC: Kiss 17, Nelson 16, Wentzel 3, Marshall 19/9, Dudásova 9/3. Csere: Sarok 2, Szücs 11/9, Selcova -, Brajkovic 1.

Nesibe Aydin: Thomas 15/3, Snytsina 2, Nacickaite 16/9, Eldas 14/6, Coates 13. Csere: Duman 3/3, Yildizhan 3/3.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Európa Kupa harmadik fordulójában az NKA Universitas PEAC 78-66-ra győzte le hazai pályán a török Nesibe Aydin együttesét.

A találkozót Kamile Nacickaite tempója indította. A csapatok fej-fej mellett haladtak már a mérkőzés elején korai perceiben is, 4-4-nél egál mérkőzést regisztrálhattunk, majd Nacickaite hárompontosával a törökök vették át a vezetést. Chelsea Nelson közelijének hála azonban nem maradtak le a hazaiak sem, és Kiss Virág büntetőivel magukhoz is ragadták a kezdeti előnyt (8-7). Nikola Dudasova triplájával és középtávolijával 13-7-re változott az kijelzőn látható eredmény. Jessica Thomas kosarával próbáltak meg a vendégek közelebb férkőzni, ám Nelson nem hagyott helyet a korrigálásra (15-9). Török időkérésen volt a sor. Visszatérve Alaina Coates 2+1-es akciójának köszönhetően 15-12-re zárkózott fel a Nesibe Aydin. Ezt követően azonban megrekedni látszódtak, míg Csirke Ferenc játékosai tovább gyakorolták a vendégekre gyakorolt nyomást. Majdnem egy 10 pontos különbség alakult ki a felek között (21-12). Az első játékrész végére minimálisan bár, de sikerült a törököknek felzárkózniuk, – de ennek ellenére is pécsi előnyről – 24-16-ról folytatódhatott a küzdelem. 

Fotó: FIBA.Basketball

A második etapot Virag Kiss ziccere indította, mellyel hivatalosan is 10 pontra szakadt el a PEAC együttese (26-16), majd Szücs Réka hárompontosa következett. Ezt követően – Gulsah Duman triplájával – 29-22-re zárkózott fel az ellenfél. 30-24-nél újból csak hat pont volt a különbség a résztvevő csapatok között. Nelson és Coates is betalált, így maradt az eddigi hat pontos differencia (32-26). Ekkor Coates újabb kosarai következtek, és 32-30-as eredményt regisztrálhattunk. Csirke Ferenc kérte ki idejét. Az eligazítást követően Nacickaite vétett személyi hibát, így Wentzel Nóra dobhatott két büntető, melyből egyet értékesített. A folytatásban Kiss és Nelson összjátékának köszönhetően további pontok születtek, ám a vendégeknél Thomas is betalált, így egy perccel a nagyszünet előtt 35-34-et olvashattunk a kijelzőről. Harika Eldas találatával vette át végül a vezetést a Nesibe Aydin, újabb pécsi időkérésen volt a sor (35-36). A hátralévő időben egyik csapat sem szerzett további kosarakat, így a felek az eddigi 35-36-ról fordulhattak. 

Fotó: FIBA.Basketball

Kamile Nacickaite és Jessica Thomas pontjai indították a második félidőt. Kiss Virág hiába talált be közelről, az előny nemhogy megmaradt a vendégeknél, de növekedni is látszott (37-43). Ekkor a pécsiek kértek időt eligazításra. 39-45-nél Katsiaryna Snytsina követett el egy sportszerűtlen fault-ot, melynek köszönhetően Chelsea Nelson-nak volt alkalma két büntetőt dobni. Mind a kettőt sikerült értékesítenie, majd egy jól időzített szerzett labdából további pontokat is szerzett, így 44-45-re változott a felek közötti eredmény. Ezt követően egy nagyon izgalmas szakaszhoz érkezett a mérkőzés. Egyszer az egyik, aztán pedig a másik csapaté volt az egy pontos előny. Végül Nikola Dudasova kosarával 50-47-re ugrott az eredmény, így a vendégek kértek időt. A folytatásban eladott labdák és kihagyott dobások sorozata következett. A szerencsétlenebb periódust végül Marshall hárompontosa törte meg (53-47), ám Jessica Thomas-nak köszönhetően az ellenfél továbbra is ott maradt a hazaiak nyakán. Ezt követően újra a törökök kezébe került a kontrol, Harika Eldas pontjaival 53-55-re változott az eredmény. A záró szakaszt végül 56-55-ről kezdhették meg a találkozó résztvevői.

Fotó: FIBA.Basketball

Nelson büntetője nyitotta a negyedik negyedet, majd további kosarakat követően 59-59-nél újból egál lett a mérkőzés. Nelson tempójával, illetve Marshall triplájával ragadta végül magához a szót a PEAC (64-59). Időkérés következett. Visszatérve Kiss, Wentzel és Marshall is betalált, és 10 pont fölé ugrott a differencia (70-59). 70-63-nál Csirke Ferenc kért időt. Az eligazítást követően Nacickaite és Marshall is betalált távolról, így 73-66-ra változott az eredmény. Egy perc volt hátra az Európa Kupa harmadik fordulójából, mely során az ellenfél már nem tudott újat kitalálni, így végül a találkozót az NKA Universitas PEAC nyerte, 78-66-re győzték le a török Nesibe Aydin együttesét. 

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés