Hirdetés
Archivum

Fordulatos meccsen gyõzelemmel kezdett U18-as 3×3-as válogatottunk:

:

Hirdetés

Gyõzelemmel kezdte szereplését a 3×3-as U18-as válogatott a korosztályos Világbajnokságon. A magyar lányok az utolsó 46 másodpercben 10-8-as hátrányból fordítottak Lengyelország ellen és végül 11-10-as sikert ünnepelhettek.

Helyi idõ szerint 13 órakor 12 fokban kezdõdött a lengyelek elleni nyitó mérkõzésünk Ulánbátorban. A riválisunk három játékossal érkezett, tehát csere nélkül játszotta le az összecsapást. Riválisunk került elõnybe, de Dénes Anna büntetõjével gyorsan egyenlítettünk, majd Dénes találatával a vezetést is átvettük. A folytatásban Szerencsés Tamara két villanása 4-2-es elõnyhöz juttatta a válogatottunkat.

A következõ idõszak az elsõ játékmegszakításig a lengyeleknek sikerült jobban, akik innen 5-4-re fordítottak. Varga Eszter egyenlített, de a vezetést újra a lengyel csapat ragadta magához a jó iramú, elsõsorban védekezésre építõ találkozón. Schlégl Odett révén értük ismét utol õket. Az utolsó négy percbe fordulva 7-6-nál azonban ismét piros mezes ellenfelünk járt elõrébb. Ekkor jött el a második játékmegszakítás.

Varga tempója után egyenlítettünk, lélektanilag azonban meghatározónak bizonyult, hogy újra a lengyelek ragadták magukhoz a vezetést 8-7-nél. Ezt viszont nem tudták növelni, mivel két büntetõjük is kimaradt. Ekkor még közel 3 perc volt hátra, de már összegyûlt a hét csapatfaultunk. A lányok azonban egységesnek tûntek és nagy önbizalommal küzdöttek a folytatásban is.

Másfél perccel a vége elõtt Varga révén 8-8-nál egyenlítettünk. Ekkor idõt is kérték a lengyelek, hogy aztán egy gyors találattal újra vezetést szerezzenek. Ezt az utolsó percben 10-8-ra növelték. A folytatásban azonban hatalmas tartásról tett tanúbizonyságot a csapat. Elõbb Szerencsés Tamara duplájával egyenlítettünk 36 másodperccel a vége elõtt, majd 19 másodperc volt hátra, amikor Varga megszerezte a 11-10-es végeredményt kialakító gyõztes találatot. Folytatás 8 óra 30 perctõl Oroszország ellen.

Eredmény

Magyarország – Lengyelország 11-10

VIDEÓ a végjátékról ITT látható

Hirdetés