Hirdetés
Magyarország

Fordulatos mérkőzésen, hosszabbítás után nyert a TFSE-MTK

BKG PRIMA Szigetszentmiklós - TFSE-MTK 78-81 (21-22, 11-19, 22-13, 16-16, 8-11)

Bajnokság, 20. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Kapitány G., Ádám J., Balog Gy. (Bogárdi J.)

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 17/9, Davis 4, Zivaljevic 11/6, Kovács V., Campisano 29/9. Csere: Benke, Vári 17/9, Raus.

TFSE-MTK: Theodoreán 6, Tapley 9, Jenkins 18/6, Király 3/3, Dúl 12/6. Csere: Herman 3/3, Pavel 16, Németh 11, Burján 3/3.

Fotó: Makó Éva / TFSE-MTK

Hirdetés

A bajnokság 20. fordulójában a TFSE-MTK hosszabbítást követően 81-78-as győzelmet aratott a BKG PRIMA Szigetszentmiklós otthonában.

Ja’Tavia Tapley és Camesha Davis büntetőivel indult a mérkőzés, majd Sierra Campisano vette át a főszerepet. Az öt pontjával 7-2-es előnyre tett szert a BKG, melynek stábja Solanch Aldazabal játékára ezúttal sem számíthatott. A hazaiak kezdtek élesebben, így az első szakasz felénél 10-4-nél már Magyar Bianka időkérése állította meg a játékot. A TFSE rendezte sorait támadásban. Amikor Chanise Jenkins és Király Andrea triplája célt ért, 12-12-nél egyenlő volt az állás. Innentől az első negyedben nem alakult ki nagy különbség a csapatok között. A hajrában két triplát is értékesített a BKG. Előbb az ekkor már 10. pontját szerző Sierra Campisano, majd Vári Zita talált be távolról, amivel 20-18-ra vezetett a szigetszentmiklósi együttes. Elly Pavel higgadt büntetőzése azonban az első szakasz végére 22-21-es előnyt hozott a Süle Krisztinát nélkülöző TFSE-nek. A második szakasz elején Herman Alíz hármasával növelte a különbséget a vendég együttes. Ha minimális különbséggel is, de a második negyedben végig a TFSE járt előrébb.

A BKG rendre felzárkózott egy pontra (27-26, 31-30, 33-32), de erre mindig tudott válaszolni a fővárosi gárda. Előbb Burján Laura, aztán Theodoreán Alexandra volt eredményes távolról. Végül 33-32 után szakadtak el nagyobb arányban a vendégek. A félidő utolsó percébe érve Dúl Panka hármasa után 41-32-re ment a TFSE. Innen már nem esett több pont, így 20 perc után is ezt az állást rögzíthettük a jegyzeteinkbe. A BKG-nál a 11 pontos Sierre Campisano volt a legeredményesebb, de ezt jórészt az első negyedbeli teljesítményével alapozta meg. A TFSE-nél Elly Pavel járt 10 pontnál. A hazaiak mezőnyből 26-ból 9-et, a TFSE 32-ből 12-t értékesített. Érdekesség, hogy a TFSE-nél mind a 9 pályára lépő játékos betalált. A harmadik negyed elején másfél percig viszont nem találtak be a csapatok, majd Sierra Campisano és Ja’Tavia Tapley villanása következett. Úgy nézett ki, hogy a vendégek tartják ezt a 9 pontos előnyt. Sőt Chanise Jenkins hármasa után 46-37-nél már kétszámjegyű előnyért támadt a TFSE.

Dúl Panka duplájával 48-37-nél ezt a lélektani határt át is lépték a vendégek. Ezt követően azonban közel négy percig nem talált be a TFSE, amit kihasznált a BKG. Az ebben a negyedben a pontjait megduplázó Sierra Campisano vezetésével 48-47-re felzárkóztak a hazaiak és egy technikai után labdájuk volt az egyenlítéshez vagy a fordításhoz. Ezzel ekkor még nem éltek, de nem sokkal később 52-52-nél már kiegyenlített Gedei Tibor együttese. A záró etapnak 54-54-ről futottak neki a csapatok. Ja’Tavia Tapley és Chanise Jenkins fél perc alatt 58-54-es előnyhöz jutatta a TFSE-t. A BKG azonban gyorsan visszakapaszkodott és Angyal Barbara triplája után 59-59-nél már újra döntetlen állásról árulkodott az eredményjelző. Ezt követően még egy triplát értékesített Angyal Barbara és azzal már 62-61-nél a hazaiak mentek. Még hat perc volt vissza a mérkőzésből. Elly Pavel és Dúl Panka révén újra a TFSE vezetett, de Sofija Zivaljevic triplája 65-65-nél ismét szigetszentmiklósi egyenlítést eredményezett. Az utolsó három percbe 67-67-ről érkeztek a csapatok. Itt Dúl Panka büntetőivel 69-67-nél megint a TFSE vezetett. Mindkét csapat idegesen játszott, Sierra Campisano és Chanise Jenkins is hibázott büntetőt. Hét másodperccel a vége előtt Sierra Campisano mentette hosszabbításra a meccset.

A 70-70-ről induló ráadás elején Dúl Panka triplájával és Chanise Jenkins duplájával a TFSE 75-70-es előnyre tett szert. Ez a kezdés a teljes hosszabbítást meghatározta. A BKG innentől már nem tudta utolérni riválisát. Előbb Vári Zita triplája 77-75-re hozta fel a hazaiakat, de erre Elly Pavel azonnal válaszolt. Az utolsó percben Angyal Barbara hármasa módosította 79-78-ra az eredményt. Chanise Jenkis keze azonban a következő akcióból nem remegett meg büntetőnél, így 81-78-as előnyhöz juttatta csapatát. Az utolsó 10 másodpercben pedig már nem tudott triplát értékesíteni a házigazda, így 81-78-ra nyert a TFSE. Életben tartva reális esélyeit a rájátszásba kerülésre.

Hirdetés