Hirdetés
3x3

Fordulatos meccsen óriási bravúrt ért el 3×3-as válogatottunk

Litvánia - Magyarország 17-18

FIBA 3x3 Women's Series
Bordeaux

Litvánia: Kamile Nacickaite 10, Gabriele Sulske 4, Martyna Petrenaite 2, Livija Sakevičiūtė 1.

Magyarország: Papp Dia 7, Böröndy Vivi 7, Tóth Franka 3, Révész Luca 1.

Hirdetés

Győzelemmel kezdte szereplését a Bordeaux-ban zajló FIBA 3×3 Women’s Series tornán a Böröndy Vivi, Papp Dia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású magyar válogatott. A mieink egy sokáig emlékezetes csatában 18-17-re legyőzték a világbajnoki negyedik helyezett Litvániát.

Nem mindennapi előzmények vezették fel az összecsapást, hiszen nem érkeztek meg Bordeaux-ba válogatottunk csomagjai. A versenyt egy minden árnyék nélküli teljesen nyitott pályán rendezik. Szikrázó napsütésben és óriási hőségben zajlik a délutáni program.

Papp Dia révén válogatottunk szerzett vezetést az összecsapás elején. Másfél perc telt el, amikor Tóth Franka találatával 2-0-ra mentünk, de egy duplával egyenlített Litvánia. Papp Dia remek betörése után  visszavette a kezdeményezést a magyar együttes. Papp Dia ezt követően büntetővel növelte az előnyünket. Az első megszakításhoz közeledve pedig Böröndy Vivi 1+1-es helyzete már 6-2-re módosította az eredményt.

A szusszanásnyi pihenő után Böröndy Vivi és Papp Dia találataival nőtt tovább az előnyünk. Négy perc után már 8-2-re vezetett a világbajnoki elődöntős rivális ellen a magyar csapat. Révész Luca is megszerezte első találatát, amivel 9-2-re mentünk. Minden nehézség ellenére álomszerűen alakult az összecsapás első fele. Különösen, amikor Böröndy Vivi dudaszós találata 10-2-re alakította az eredményt.

A nagy különbség ellenére maximális koncentrációra volt szükség. Különösen úgy, hogy megvolt a hat csapatfaultja a mieinknek. Emiatt például egy 2+2-es helyzet is kialakult, amikor egy sikeres duplába faultoltunk bele. Ezzel ugyanis egy támadásból négy pontot szerzett ellenfelünk. A második megszakításhoz érkezve így 10-6-ra szépítettek. Ráadásul egy fault után újabb két sikeres büntetővel 10-8-ra felzárkóztak a litvánok.

Nagyon küzdelmes mérkőzés alakult ki, ahol két ziccerrel 10-10-nél egyenlített riválisunk. Az utolsó három percbe fordulva pedig a vezetést is átvették.  Mentálisan erős a csapatunk és ezt jól mutatja, hogy a 9-0-s litván sorozat után sem omlottak össze a mieink. Papp Dia és Tóth Franka révén 12-11-nél visszavettük a vezetést. Ezt követően 13-12-nél ismét a litvánok jártak előrébb, majd Papp Dia két büntetője után 14-13-nál megint a mieink mentek.

Litvánia gyorsan egyenlített, de Böröndy Vivi dudaszós duplája és Tóth Franka ziccere után  17-14-re szakadtunk el az utolsó percbe érve. 25 másodperccel a vége előtt azonban ismét utolérte a mieinket Litvánia. A drámai végjátékban az utolsó másodpercben egy palánk alatti kavarodás után Papp Dia szerezte a győztes kosarat (VIDEÓ ITT). A magyar válogatott 18-17-re legyőzte a világbajnoki negyedik helyezett Litvániát. Óriási bravúr. Folytatás 19 óra 45 perctől Románia ellen. ÉLŐBEN ITT.

Hirdetés