Hirdetés
Archivum

Fordulatos meccset veszített a Phoenix Los Angelesben, Turner megszerezte elsõ pontjait:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idõ szerint a késõ esti órákban a WNBA-ben a Los Angeles Sparks vendége volt a Phoenix Mercury. Fordulatos meccsen, a lényegesen kevesebbet hibázó Sparks 80-72-es gyõzelmet aratott. A Mercury színeiben megszerezte elsõ pontjait idén Yvonne Turner.

Ezen a találkozón tért vissza a Los Angeles Sparks keretébe Candace Parker, aki csapata elsõ három meccsét kihagyta. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladt a két együttes. 10 perc után 21-20-ra a Mercury vezetett. Sokáig a második negyedben sem alakult ki nagy különbség. A félidõ hajrájában a Sparks 43-42 után egy 9-4-es sorozatot csinált és ezzel került lépéselõnybe. A szünetben ennek megfelelõen 52-46-os állást rögzíthettünk.

A harmadik negyed hozta el a nagy fordulatokat. Feszült, nem egy vitatott jelenetet hozó találkozón 60-50-nél a 10 pontot is elérte a Sparks elõnye. A Mercury azonban nem adta a fel. A negyedet 15-2-es futással zárták, amivel 30 perc után 65-62-re mentek. Ezen nagy széria alkalmával szerezte meg idei elsõ pontjait a Phoenix Mercury színeiben Yvonne Turner. A Sopron Basket játékosát triplakísérlet közben faultolták, három büntetõjébõl kettõt értékesített. Turner összesen 9 percet töltött a pályán, 2 pontja mellett 2 lepattanója és 2 szerzett labdája volt.

A záró szakaszban ismét nagyot változott a játék képe. A Los Angeles Sparks újra magához ragadta a kezdeményezést. Chelsea Gray remekelt, aki 23 ponttal és 9 lepattanóval zárt, de Nneka Ogwumike 18 pontját is ki kell emelni. Négy perc alatt 69-67-re fordítottak. Ráadásul eközben Brittney Griner faultproblémák miatt a Mercury kispadjára kényszerült. Mire a klasszis center az utolsó percekre visszajött, a Sparks 76-69-nél már 14-4-es sorozatban volt. A 18 labdát eladó Mercury-nek nem volt esélye a fordításra a hajrában. A Sparks végül 80-72-es sikert aratott.

Eredmény
Los Angeles Sparks – Phoenix Mercury 80-72 (20-21, 32-25, 10-19, 18-7)

Hirdetés
Hirdetés