Hirdetés
Utánpótlás

Fordulatos mérkőzésen aratott győzelmet a BEAC-Újbuda KA/A csapata

BEAC-Újbuda KA/A - Kecskeméti KC/A 74-71 (12-12, 24-17, 18-22, 20-20)

Nemzeti Leány Junior Bajnokság
Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia
Nagy-Pál Petra, Czinder Adrienn, Propszt Amanda (Sarkadi-Nagy Ágnes)

BEAC-Újbuda KA/A : Bodnár 1, Jármay 9, Katona 19/6, Vita 22/3, Telek 7. Csere: Tóth 14/6, Kis -, Szénásy 2, Jelinek -, Záboji -, Gréts -.

Kecskeméti KC/A: Tózer 3, Pettner 18, Bibok 16, Hermann 4, Sinka-Pálinkás 4. Csere: Rácz -, Balla -, Magony -, Lenkei 5, Hévizi 19/9, Máté-Tóth 2.

Hirdetés

A harmadik játéknapjához érkezett a Nemzeti Leány Junior Bajnokság “A” döntője, mely során kialakultak a helyosztók párosításai. A nap második mérkőzését a BEAC-Újbuda KA/A csapata a Kecskeméti KC/A együttese ellen játszotta a keresztjáték során.

A találkozó szorosan indult, míg nem a Kecskemét került három pontos lépéselőnybe. Katona Boglárka hárompontosával azonban  egyenlített a BEAC, majd át is vették a vezetést. A negyed felénél 8-5-ös eredményt regisztrálhattunk. A hátralévő öt percekben szinte végig a fővárosiak vezettek. A Kecskemét az utolsó másodpercekben fordította meg ismét a mérkőzést. A második felvonás azonban 12-12-ről folytatódott, miután a BEAC ismét kiegyenlített.

A következő játékrész során is fej-fej mellett haladt a két együttes. 14-17-nél megint csak a Kecskemét került nagyobb lépéselőnybe, ám a negyed közepére ismét kiegyenlítődött a mérkőzés (19-19). A ki-ki párharc egészen 25-24-ig tartott. Ekkor a BEAC vette át a vezetést, amit stabilan meg is tartott egészen a félidő végéig. A nagyszünetre 36-29-el mehettek a csapatok. A mezőny dobólistáját ekkor kimagaslóan vezette Vita Alexandra a BEAC-Újbuda gárdájából, aki 16 dobott pontig jutott.

A második félidő elején a Kecskemét lépett fel magabiztosabban, de a BEAC sem hagyta magát utolérni. Négy perc elteltével a különbség ugyanúgy 7 pont volt (41-34). A differencia később 44-34-nél érte el a 10 pontot. A budapestiek előnye ezután csökkent, de egészen a negyed végéig megmaradt. Az utolsó tíz perc 54-51-ről indulhatott.

A záró szakaszt a kecskemétiek egy 6-0-ás rohammal indították. Ezzel 1 pontra zárkóztak fel, majd 54-55-nél meg is fordították a meccset. Az összecsapás később 59-59-nél lett ismét egál, majd az ötödik percbe érkezve újból a BEAC felé billent a mérleg. Bár ellenfelük ezt követően is egyenlített, végül a fővárosi együttes jött ki győztesen a fordulatos mérkőzésből. A BEAC-Újbuda KA/A 74-71-es sikert aratott a Kecskeméti KC/A együttese ellen.

Hirdetés