Hirdetés
Magyarország

Fordulatos mérkőzésen győzte le a DVTK a TFSE-MTK együttesét

DVTK - TFSE-MTK 62-56 (18-14, 20-15, 6-6, 18-21)

Bajnokság, 6. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Tőzsér D., Pozsonyi L., Makrai M. (Zalai Á.)

DVTK: Green 15, Aho 10/3, Medgyessy 2, Kiss 8, Jovanovic 12/6. Csere: Kányási 5/3, Tóth 6, Bernáth 4.

TFSE-MTK: Theodoreán 11/9, Tapley 21, Pavel 2, Burján, Dúl 12/6. Csere: Szeitl, Baa 4, Németh 4, Király 2.

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

A DVTK Aréna első magyar bajnoki mérkőzésén a DVTK 62-56-ra legyőzte a TFSE-MTK együttesét.

Dúl Panka és Theodoreán Alexandra tripláival a TFSE-MTK került előnybe a mérkőzés elején. Ezt követően azonban a DVTK 11-0-val válaszolt. Ezen futás alkalmával Cheridene Green, Aho Nina és Kiss Angelika jegyezte a pontokat. Magyar Bianka időkérését követően új lendületet vett a TFSE. Dúl Panka és Ja’Tavia Tapley révén 11-10-re felzárkóztak a vendégek. Innentől kezdve az első szakasz hajrájában egyik oldalra sem alakult ki nagy különbség. Zárásul 14-14 után Milica Jovanovic és Bernáth Réka találatai érkeztek, amivel a negyed végén 18-14-re a hazaiak vezettek. A második etapot Aho Nina triplája indította. Felváltva estek a kosarak, így 4-6 pont között állandósult a DVTK előnye. Az immár második meccsén Chanise Jenkins-t nélkülöző TFSE-nek 25-19-nél még volt labdája, hogy közelebb kerüljön. Ezzel nem tudott élni, a hazaiak viszont felpörgették támadásaikat. Cheridene Green, Medgyessy Dóra és Tóth Franka is megvillant, így 31-21-nél a mérkőzés során először 10 pontra ugrott a differencia.

Fotó: DVTK.hu

A félidő hajrája fordulatos küzdelmet hozott. Előbb 31-25-re felzárkózott a TFSE, majd Milica Jovanovic triplájával, illetve Bernáth Réka és Kiss Angelika villanásaival 38-25-re elszakadt a házigazda. A döntő futást azonban nem tudta bevinni Földi Attila együttese. A második negyedet az ekkor már 10. pontját szerző Dúl Panka egy büntetője, majd triplája zárta, amivel 38-29-re visszahozta csapatát. Míg a TFSE-nél Dúl Panka, addig a DVTK-nál Aho Nina járt 10 egységnél. A DVTK a 34 mezőnykísérletéből 15-öt, a TFSE a 30-ból 11-et értékesített. A harmadik negyedet is hasonlóan nagy küzdelem jellemezte, mint a másodikat. Több, mint két percet kellett várni az első találatra. Ez Ja’Tavia Tapley nevéhez fűződött, amivel 38-31-re felhozta a TFSE-t. A folytatásban felpörgött a játék, Milica Jovanovic válaszolt triplával, majd Dúl Panka büntetői következtek.

Fotó: DVTK.hu

A harmadik negyed felénél 41-33 állt az eredményjelzőn. Egy háromperces kosárcsend következett. Óriási kérdés volt, hogy innen ki tud elmozdulni. Németh Alma büntetőivel a TFSE 41-35-re felzárkózott. A harmadik szakaszt azonban Kányási Veronika triplája zárta, amivel 44-35-re alakította az állást. Ez a 10 perc tehát 6-6-os eredményt hozott. A záró etapra ismét ritmust váltottak a csapatok támadásban. Ja’Tavia Tapley és Cheridene Green kosárváltása rendkívül fordulatos negyedet alapozott meg. Theodoreán Alexandra triplájával, majd Ja’Tavia Tapley büntetőivel 47-43-ra felzárkózott a fővárosi gárda. Innen azonban 51-43-ra újra elszakadt a DVTK. Riválisa minden felzárkózási kísérletére volt válasza a házigazdának, mely az előző mérkőzésén elveszítette Snežana Bogičevićet. A TFSE egy pillanatra nem adta fel és Theodoreán Alexandra újabb hármasa után 54-52-nél teljesen nyílttá tette a meccset. Még négy perc volt hátra, de Cheridene Green négy pontjával és Milica Jovanovic büntetőivel újra elszakadt nyolc egységgel a DVTK, ezzel eldöntve a győztes kilétét. A 62-56-os végeredményt Ja’Tavia Tapley alakította ki.

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés