Hirdetés
Európa

Fordulatos mérkőzésen győzte le a Nika Syktyvkar a DVTK-t

Nika Syktyvkar - DVTK 82-68 (19-21, 15-21, 27-12, 21-14)

Európa Kupa, 5. forduló
Syktyvkar, KSK "Luzales"
Juozas Barkauskas, Kristine Simanovica, Indré Balnionyté (Artur Nazaryan)

Nika Syktyvkar: Cherepanova 15/9, Musina 20/6, Goldyreva 9/6, Psareva 2, Abdelkader 25/12. Csere: Harris 2, Marchenkova -, Coulibaly 5, Kozhukhar 4.

DVTK: Vorpahl 9/3, Green 12, Aho 10/3, Hayes 19, Jovanovic 4/3. Csere: Tóth 2, Kiss 3, Bernáth 9/3.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A miskolci kosárlabda szakosztály vezetése értékelte a szezon kezdete óta eltelt időszakot, és arra a döntésre jutott, hogy Földi Attilát felmenti a vezetőedzői feladatok ellátása alól. A csapat irányítását további intézkedésig Völgyi Péter sportszakmai igazgató vette át. A diósgyőri csapat jelenlegi felállásban, első mérkőzését az orosz Nika Syktyvkar vendégeként játszotta, akik ellen 82-68-as győzelmet arattak.

Fej-fej mellett haladva kezdődött az Európa Kupa 5. fordulója a csapatok számára, míg nem Mariia Cherepanova hárompontosával a hazaiak 5-2-re elszakadtak. Ezután Aho Nina talált be közelről, de mivel Raisa Musina egy újabb triplát értékesített így az előny változatlanul az oroszok kezében maradt (7-4). Ekkor Keyona Lavette Hayes pontjai következtek, amivel a Diósgyőr 1 pontra zárkózott fel, ám Musina ismét betalált. 9-10-nél vette át végül a DVTK a vezetést, Cheridene Green ‘step back’ tempójával. A miskolciak vezetése viszont nem tartott sokáig, Hind Ben Abdelkader betörésből értékesített középtávolija után megint csak a hazaiak kezében volt a mérkőzés (11-10). Musina újabb kosara következett, majd nem sokkal utána Aho talált be a hárompontos vonal mögül. 13-13-nál egál lett a mérkőzés, a folytatásban pedig Musina, illetve Kozhukhar dobhatott két-két büntetőt. 17-16-os eredménynél Hayes értékesített egy 2+1-es akciót a miskolci oldalon, ami egy pontra hozta fel a vendégeket. Majd Leslie Vorpahl is betalált, így az első negyed utolsó másodperceiben a DVTK ismét vezetett (17-18). Az első játékrész végén felpörögtek az események, Tyasha Harris büntetői és Leslie Vorpahl triplája után 19-21-ről kezdődhetett a második etap. 

Fotó: FIBA.Basketball

Green centerposztos, majd Bernáth Réka betörésből szerzett kosarával folytatódott a mérkőzés, amivel a DVTK 6 egységnyire tudta növelni előnyét. Bernáth további – labdaszerzésből értékesített – ziccerével a miskolciak hivatalosan is 0-6-os hajrával kezdték a második negyedet. A Nika Syktyvkar vezetőedzője kikérte első idejét. A rövid eligazítást követően Aho szerzett újabb pontokat 2+1-es akciójából, amivel kialakult a felek közötti, több, mint 10 pontos differencia (19-30). Ezután Abdelkader szerezte meg csapata első kosarát a játékrész során, de Hayes ziccerével az eredmény továbbra is 10 ponton maradt (22-32). A második negyed feléhez érkezve Green talált be. A folytatásban a felek közötti különbség állandósulni látszott. Egészen addig, amíg az események a félidőtől számított utolsó három percbe nem érkeztek – és Naignouma Coulibaly, majd pedig Marina Goldyreva is betalált – és a hazaiak 10 pont alá tudtak jönni (31-37). Ekkor Völgyi Péter sportszakmai igazgató kért időt. Visszatérve a hazaiak javítottak védekezésükön, ám a támadások során vétett hibák miatt nem sikerült pontokat szerezniük. A miskolci oldalon azonban Bernáth Réka talált be. 32-41-es eredmény volt olvasható a kijelzőn, amikor az oroszok kértek újabb időt. A hátralévő fél percben Milica Jovanovic egy, illetve Raisa Musina két büntetőt dobott be, így a felek 34-42-ről fordulhattak.

Fotó: FIBA.Basketball

A második félidő Hind Ben Abdelkader hárompontos-jó-plusz-büntetőjével indult, a dobás közben pedig Aho Nina ütött be egy faultot. Ekkor Musina szerzett még egy triplát, így a hazaiak 1 pontra zárkózhattak fel (41-42). A vezetést viszont nem tudtak átvenni Keyona Hayes kosarának köszönhetően. 44-44-nél viszont egál lett a mérkőzés Mariia Cherepanova távolijával. Ezt követően ki-ki mérkőzésnek lehettünk tanúi, 46-46-án megint csak egált regisztrálhattunk, majd 49-46-nál Cherepanova szerzett újabb triplát. Ekkor Völgyi Péter kért időt. Visszatérve, megint csak nem alakult ki előny egyik csapat számára sem, hiszen kosárra kosár volt a válasz. Az oroszok végül 53-51-nél vették át a vezetést. Ám nem sokáig, hiszen Jovanovic triplájával ismét a Miskolcé volt a szó (53-54). Az eredmény is tisztán tükrözte, hogy a felek egymásnak adogatták a pár pontos előnyt. A legnagyobb különbség a harmadik negyed utolsó egy percébe érkezve alakult ki, amikor is Kozhukhar és Goldyreva pontjaival 7 egységnyire szakadt el a Nika Syktyvkar (61-54), innen kezdődhetett a záró szakasz.

Fotó: FIBA.Basketball

Eseménydúsan indult a mérkőzés utolsó negyede. Másfél perc leforgása alatt 5-2-es futamot produkált a hazai együttes, ami újabb időkérésre kényszerítette Völgyi Pétert (66-56). A folytatásban Leslie Vorpahlt faultolták, amellyel a DVTK 10 pont alá tudott férkőzni. A következő percekben azonban a felek közötti különbség megrekedni látszott, nem sikerült a diősgyőrieknek érdemlegesen felzárkózniuk. Az etap felét átlépve 71-60-as eredményt regisztrálhattunk. A mérkőzés képe a folytatásban is változatlan maradt, mígnem Green büntetőivel 73-66-ra tudott felzárkózni a DVTK. Bő két perc volt hátra a találkozóból és az oroszok kértek időt. Visszatérve Coulibaly szerzett találatot, amivel vissza is állt az eddigi differencia. Ekkor Aho Nina dobhatott két büntetőt, megadva csapata számára az esélyt a javításra (75-68). Ezzel azonban a DVTK sajnos nem tudott élni, a hazai Nika Syktyvkar a találkozó végére 10 pont fölé emelte előnyét, így a mérkőzés 82-68-as eredménnyel végződött.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés