Hirdetés
Európa

Fordulatos nyitó forduló után még fordulatosabb folytatás Törökországban:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön rendezték a török bajnokság nyitó fordulóját és a hétvégén már a második forduló küzdelmei zajlanak.

A nyitó forduló nem múlt el utózöngék nélkül. A Mersin – Fenerbahce rangadót Kiss Virág és Studer Ági miatt kiemelten követtük. Emlékezhetünk rá, hogy 20 pont feletti előnyt leadott a Mersin, de végül 76-74-es győzelmükkel fújták le a találkozót. A Fenerbahce azonban megóvta az összecsapást és minden jel szerint igazuk is van. Törökországban ugyanis a fiatal szabály úgy hangzik, hogy minden mérkőzésre egy 22 év alatti hazai játékost be kell írni. Kötelező szerepeltetés, mint hazánkban az U20-asoknál, nincs. Ettől függetlenül a keretben egy U22-esnek lennie kell és a Mersinnél nem volt ilyen. Amint tárgyalja a török szövetség illetékes szerve az esetet, várhatóan a Fener-hez kerül a győzelem.

A második forduló egyébként már szombaton elrajtolt. Egy magyar érdekeltségű találkozót rendeztek. Az Emlak Konut 51-46-ra legyőzte a Besiktast. Krivacevic Tijana nem lépett pályára a Besiktas színeiben. Vasárnap a Mersin az Izmit vendége lesz. A nyitányon az Izmit kikapott az Ormansportól, így hazai pályán biztosan javítanának, de a Mersin egyértelmű favorit. A Nesibe Aydin, ahol Bernáth Rékát követhetjük, a Kayserit fogadja. Az első fordulós vereség után fontos lenne csapatunknak egy hazai siker, de többek között Aaryn Ellenberggel a soraiban ez a Kayseri kemény rivális lesz. Vasárnap rendezik a Fenerbahce és a Galatasaray örökrangadóját is. A Galata idén sem Euroligázik, igaz az Európa Kupában akár a végső győzelemre is esélyes lehet, de ez így is a legnagyobb presztízsrangadó a török női kosárlabdában.

Menetrend

13:00 Fenerbahce – Galatasaray – ÉLŐ STATISZTIKA
13:00 Hatay – Ormanspor – ÉLŐ STATISZTIKA
14:30 Izmit Bld. – CBK Mersin – ÉLŐ STATISZTIKA
16:00 Nesibe Aydin – Bellona Kayseri – ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés