Hirdetés
USA

Fordulóponthoz érkeznek az egyetemi küzdelmek:

:

Hirdetés

Fordulatos egyetemi hétvége előtt állnak a tengerentúlon tanuló magyar lányok. Több konferenciában lezárulnak az alapszakasz küzdelmei.

Az Ohio State a Northwestern-től elszenvedett veresége után a Purdue otthonában szerepel. Juhász Dorka az elmúlt három találkozón dupla-duplát ért el. Ezúttal is hasonlóan klasszis teljesítményre lenne szükség, mivel óriási a tét. Az Ohio State egy győzelemmel és a Rutgers vereségével megszerezhetné az 5. kiemelést a Big Ten rájátszására. Ezen felül az országos főtábla felé is lépést tehetne a csapat.

A Duquesne a St. Bonaventure vendége lesz. Aho Nináék fontos sikert arattak a Fordham gárdája felett. Az is biztossá vált, hogy a Duquesne az A-10 rájátszás első fordulójában hazai pályán szerepelhet. Rendkívül kiélezett a küzdelem a Konferenciában, a Duquesne az 5-től a 8. kiemelésig még bármit szerezhet.

Az UTSA az UAB (University of Alabama at Birmingham) gárdáját fogadja. Január végén 39 pontos vereséget szenvedtek Tóth Tímeáék, akik 12 meccses vereség sorozatban vannak. Bravúr lenne egy szoros eredmény. A C-USA alapszakaszában még jövő héten is zajlanak a küzdelmek, így Tóth Tímeáékra is még összesen három találkozó vár.

A Divízió II-ben a Tampa Spartans már megnyerte a Sunshine State Konferencia alapszakaszát. Megszakadt a csapat 18 meccses győzelmi sorozata, de ettől függetlenül a Lynn ellen esélyesek lesznek Nagy Dorottyáék.  Jó felkészülési lehetőséget jelent majd a Konferencia rájátszására.

Az UMSL Tritonok a bajnokság harmadikja a Lewis felett aratott bravúros siker után az Illinois Springfield együttesét fogadják. Nagy a tét Szörényi Lauráék számára, de az Illinois Springfield egy olyan csapat mely ellen jó esélyek mutatkozhatnak.

Hirdetés