Hirdetés
Archivum

Formálódik a lengyel bajnok CCC Polkowice kerete:

:

Hirdetés

Javában zajlik a klubcsapatoknál a következõ évad keretének kialakítása. Az alábbiakban a lengyel bajnok CCC Polkowice bejelentéseit foglaljuk össze, miután az utóbbi idõszakban több igazolásuk is hivatalossá vált.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a CCC Polkowice finanszírozása részben átalakul a korábbiakhoz képest. Ennek eredményeként a lengyel bajnok nem vállalta az Euroliga indulást. Az Európa Kupában szerepelnek, ahol az A3 Basket Umea, az Ormanspor, illetve a Kayseri-Noginszk selejtezõ gyõztese mellé nyertek besorolást. A cél itt a minél jobb szereplés, ennek megfelelõen pedig ahogy látható, versenyképes gárda formálódik.

Magyar kötõdés, hogy a CCC Polkowice alakulatához szerzõdött Gyõrbõl Artemis Spanou. A görög válogatott klasszisa ponterõs teljesítménnyel segítheti a csapatot. Mellette hármas poszton a spanyol válogatott Maria Conde is nagy segítség lehet. Irányítónak visszatér a klubhoz a szerbek klasszisa Miljana Bojoviæ és szintén a külsõ sort erõsíti a lengyel válogatott Weronika Gajda. A magas posztokra pedig eddig Ana Maria Filip érkezése vált hivatalossá. A 194 cm magas francia center a 3×3-as válogatottal volt Európa-bajnok tavaly.

A szakmai munka irányítását továbbra is Maros Kovacik látja el a CCC Polkowice-nél.

Hirdetés