Hirdetés
Archivum

Formálódik az új EWBL szezon, ismét magyar résztvevõ:

:

Hirdetés

Az Európa-bajnokság elsõ hétvégéjén Rigában az EWBL sorozat vezetõi és a csapatok képviselõi technikai értekezletet tartottak. Formálódik az új évad, elkészült az elõzetes csoportbeosztás és a tornák menetrendje.

Fotó: EWBL

Fotó: EWBL

Nagy változás az EWBL sorozatban az új évadra nem lesz. Továbbra is nagy az érdeklõdés a liga iránt, így a 16 csapatos mezõnyt könnyen fel tudták tölteni a szervezõk. Négy orosz, három fehérorosz, két-két cseh és szlovák, illetve lett, litván, kazah, holland és a PINKK Pécsi 424 révén magyar együttes alkotja a mezõnyt. A lebonyolítás nem változik. A résztvevõket két nyolcas csoportba osztják. Ezt követõen a csoportmeccseket három tornán játsszák le a csapatok. A csoportok elsõ négy helyezettje játszik keresztbe kuparendszerû párharcban a Final Four-ért.

Az elõzetes csoportbeosztás szerint a PINKK Pécsi 424 az “A” jelû nyolcasba került. Itt szerepel a címvédõ TTT Riga (Lettország), a Pie¹»anské Èajky (Szlovákia), a ®abiny Brno (Csehország), a Dinamo Moszkva (Oroszország), az Amsterdam Angels (Hollandia), a Horizont Minszk (Fehéroroszország) és az orosz másodosztályú Nika Siktikvar. A “B” csoportban a Tsmoki Minszk (Fehéroroszország), a Rostov Don SFEDU (Oroszország), az Olimpia Grodno (Fehéroroszország), a Young Angels Ko¹ice (Szlovákia), az Astana Tigers (Kazahsztán), az SB© Ostrava (Csehország), a Kibirkstis Vilnius (Litvánia) és a Dinamo Novoszibirszk (Oroszország) alakulatát láthatjuk.

Megkezdték a klubok az egyeztetéseket a csoportmeccseknek otthont adó tornákról is. Az A-csoportban, ahol a PINKK szerepel, a tervek szerint október 3. és 6. között Brno, majd november 28. és december 1. között Pöstyén, január elején, vélhetõen 11-én és 12-én, Riga ad otthont az erõpróbáknak.

Hirdetés