Hirdetés
Magyarország

Főszerepben a Sopron Basket fiatal tehetsége – Varga Alíz nyilatkozata:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A csütörtöki játéknapon a Sopron Basket folytatta jó menetelését az Euroligában. Korábban a spanyol Girona, majd a lengyel Gdynia otthonában is győzedelmeskedett a soproni együttes, majd az Euroliga harmadik fordulójának alkalmával – ami a nemzetközi versenyt illeti, idén előszőr hazai pályán – 67-58-ra múlták felül a Familia Schiot. Az olaszok elleni mérkőzésnek bár Határ Bernadett volt a csillaga (VAL: 30, pont: 25, lepattanó: 12, szerzett labda: 2), az elmúlt találkozók során volt még egy játékos, aki szintén nyújtott klasszis teljesítményt.

A soproniak tehetsége, Varga Alíz az eddigi összecsapásokat tekintve 29.0 perc alatt átlagban 10.7 pontot, illetve 3.7 lepattanót produkált. A legsikeresebb eddig a lengyel Gdynia ellen volt, amikor is 27 perc alatt 15 pontot és 4 lepattanót jegyzett fel neve mellé. A fiatal erőcsatár az elmúlt napokban az M4 Sport kosárlabda magazinjában nyilatkozott, akit egyben arról is kérdeztek, hogy gondolta-e volna, hogy nem csak a magyar bajnokságban, de nemzetközi szinten is így fog “berobbanni”.

“Egyáltalán nem gondoltam volna hogy ez ilyen hamar elkövetkezik majd az életemben, de nagyon örülök, hogy így be tudtam csatlakozni.” – mondta Alíz, majd arra is kitért, hogy vajon minek köszönhető a teljesítményében való drasztikus változás az elmúlt év során. 

“Elsősorban szerintem annak köszönhető, hogy itt a Sportakadémián olyan lehetőségeink vannak, amik keveseknek adatik meg. Olyan edzéseken fejlődhetünk, illetve csapattársakkal/ csapattársak ellen játszhatunk nap, mint nap, ahol csak fejlődni tud az ember. Úgy gondolom, hogy az én személyes fejlődésemnek is ez a kulcsa.

Igyekszem azzal a bizalommal élni, amit a szakmai stáb, illetve az egész csapat rám szab. Ehhez persze, az is hozzátartozik, hogy az elmúlt időszakban sok volt a sérültünk, és úgymond őket kellett pótolni, de örülök, hogy ki tudtam használni ezt a helyzetet. Az biztos, hogy ennek ellenére is még rengeteget kell fejlődnöm, a jövőben stabilabb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt szeretnék nyújtani.”

Fotó: FIBA.Baskteball

A Familia Schio elleni mérkőzés alakulását alapul véve, az olaszok többször is visszajöttek a mérkőzésben, mely összességében azt jelenti, hogy Gáspár Dávid tanítványainak annyival nehezebb volt megnyerni ezt a találkozót. Varga Alíz azt is kifejtette nyilatkozatában, hogy milyen érzés volt ezt a helyzetet belülről átélni, majd azzal folytatta, hogy mikre számít a soron következő mérkőzéseket tekintve. 

“Egyáltalán nem éreztem meccs közben, hogy a csapatban negatív gondolatok kavarognának, nem éreztem, hogy gondok lennének. Úgy jöttünk ki a pályára, hogy győzni szeretnénk, és szerencsére így is sikerült elhagyni a parkettet.

A Fenerbahce elleni folytatjuk az Euroliga szereplésünket, ami megint csak egy nehéz feladat lesz, de ők sem verhetetlenek. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy minél több meccset szeretnénk megnyerni. Ezzel a mentalitással folytatjuk mind a felkészüléseket, mind pedig a mérkőzéseket.” – nyilatkozta a Sopron Basket fiatal klasszisa, aki idén a magyar felnőtt válogatott bő keretébe is bekerült. Nemzeti csapatunk 15 játékossal kezdi meg a felkészülést a Spanyolország és az Izland elleni mérkőzésekre Szekszárdon.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés