Hirdetés
Archivum

Francia erõdemonstrációt hozott a 3×3 WS torinói állomása:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a FIBA 3×3 Women’s Series torinói fordulója. Franciaország nyerte a tornát, méghozzá igen meggyõzõ fölénnyel.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Pénteken nem tudták befejezni a csoportkört Torinóban, mivel az esti programot elmosta az esõ. Igen sûrû napjuk volt a csapatuknak, hiszen szombat délelõtt elõbb be kellett pótolni a halasztott találkozókat, majd jött az egyenes kieséses szakasz.

Az A-csoportból egyetlen meccs maradt szombatra, ami a két veretlen csatája, tehát Franciaország és USA rangadója volt. Óriási csatában 14-12-es francia siker született. A B-csoportban két találkozót kellett pótolni. Itt a nyeretlenek csatáján Mongólia legyõzte Írországot és ezzel bejutott a negyeddöntõbe. A veretlenek mérkõzésén az olaszok 14-11-re gyõzték le a szerbeket.

A két csoportgyõztes, tehát Franciaország és Olaszország alanyi jogon a legjobb négy közé került. A csoportok második és harmadik helyezettjei játszottak keresztbe a másik két elõdöntõs helyért. A keresztjáték során Kanada 17-16-ra verte Szerbiát, míg USA 21-8-ra Mongóliát. Az elõdöntõben Franciaország – Kanada és USA – Olaszország párosítások jöttek.

A döntõbe jutásért kiírt mérkõzéseket tekintve a franciák kiélezett küzdelemben 16-14 arányban bizonyultak jobbnak Kanadánál. Az olaszok hasonlóan nagy csatában 16-12 arányban verték USA-t. Jöhetett az olasz francia álomdöntõ, amelyen végül elmaradtak a nagy izgalmak.

A franciák a játék minden elemében dominálva 19-6-os sikert arattak a nap végére elfáradó és sérülésektõl tizedelt riválisuk felett. A torna MVP-je a francia válogatott centere Ana Filip lett. Mellette az All-Star csapatba Michelle Plouffe (Kanada) és Raelin Marie D’Alie (Olaszország) került.

A sorozta július 5-én és 6-án Poitiers városában folytatódik Franciaországban.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Ágrajz

Hirdetés