Hirdetés
Archivum

Francia erõdemonstrációval kezdõdött a 3×3-as U18-as VB:

:

Hirdetés

Hétfõn az “A” és a “C” csoport összesen 10 mérkõzésével elrajtolt az U18-as 3×3-as Világbajokság. A végsõ gyõzelemre is esélyes francia válogatott erõdemonstrációját láthattuk.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az A-csoport nagy körbeverést hozott. Kína mindkét mérkõzését magabiztosan nyerte, Mexikót 17-9-re, míg Srí Lakát 21-5-re ütötték ki. Mögöttük viszont teljesen nyílt, hogy mely válogatott szerezheti meg a másik továbbjutó helyet. Mexikó ugyanis a veresége mellett legyõzte Ukrajnát. Az ukránok sem maradtak azonban siker nélkül, hiszen Egyiptomot 17-9-re tudták felülmúlni. Egyiptom pedig az ötösbõl némileg kilógó Srí Lankát verte a nyitó napon.

Eredmények

Srí Lanka – Egyiptom 7-18
Ukrajna – Mexikó 11-14
Kína – Srí Lanka 21-5
Egyiptom – Ukrajna 9-17
Kína – Mexikó 17-9

Tabella

A C-csoportban Franciaország igazolta az elõzetes várakozásokat. Fizikális játékkal két nagy arányú gyõzelmet ünnepelhettek. Hollandiát 15-2-re, Fülöp-szigeteket 22-2-re ütötték ki. Itt teljes európai versenyfutás körvonalazódik. Hiszen a franciák mellett Hollandia és Csehország is ütõképes csapatot küldött. A hollandok rangadón 14-9-re verték a cseheket. Azokat a cseheket gyõzték le, akik a házigazda Mongóliát nagy csatában 14-13-ra múlták felül. Nem volt szerencséje a házigazdának, miután a Fülöp-szigetektõl is kikaptak, így gyõzelem nélkül zárták az elsõ napot.

Eredmény

Franciaország – Fülöp-szigetek 22-2
Hollandia – Cseh Köztársaság 14-9
Mongólia – Fülöp-szigetek 14-20
Franciaország – Hollandia 15-2
Cseh Köztársaság – Mongólia 14-13

Tabella

Hirdetés