Hirdetés
Archivum

Francia és spanyol gyõzelmekkel kezdõdött az európai VB:

:

Hirdetés

Spanyolországban, Lugo várososában Franciaország, Fehéroroszország, Görögország és a házigazdák részvételével megkezdõdött csütörtök éjszaka a VB-re készülõ európai csapatok felkészülési tornája. Az elsõ nap sima mérkõzéseket hozott.

A nyitó összecsapáson Franciaország találkozott Fehéroroszországgal. A gallok az elsõ negyedben 19-9-re elhúztak, majd a szünetben már 43-30-ra vezettek. A harmadik negyedben 20 pont fölé nõtt a különbség, a lefújás pillanatában pedig 76-55 állt az eredményjelzõn.
 

A franciáknál Digbeu, Godin, Miyem és Laborde egyaránt 9 pontot szerzett, míg a fehéroroszoknál a 15 pontos Veremeenko-nak nem akadtak társai.
 

A nap másik mérkõzésén a spanyolok megalázták a görögöket. A hispánok 7-0-s futással kezdték a meccset, majd az elsõ periódus végén már 20-2-re vezettek. A második negyed közepén 33-6 állt az eredményjelzõn, amikor a hellének kicsit magukra találtak és néhány szerencsés dobással 43-21-re mentették a félidõt.
 

A görögök nem voltak egy súlycsoportban ellenfelükkel, 25 perc után 56-25, a harmadik negyed végén 64-25 állt az eredményjelzõn. A mérkõzés vége 80-39 lett.
 

A spanyoloknál Amaya Valdemoro 14, Lucila Pascua 12 ponttal vette ki a részét a sikerbõl, míg a görögöknél Evanthia Maltsi (16 pont) és Pelagia Papamichail (10 pont) tartották a lépést az ellenfelükkel.
 

Eredmények

Franciaország – Fehéroroszország 76-55

Statisztika
 

Spanyolország – Görögország 80-39

Statisztika

Hirdetés