Hirdetés
Európa

Francia győzelem Spanyolországban:

:

Hirdetés

Pénteken késő este Palencia városában lejátszotta két őszi felkészülési mérkőzése közül az első a spanyol és a francia válogatott.

Spanyolország és Franciaország közösen rendezi a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokságot. Alanyi jogon résztvevők, így nem kell selejtezőt vívniuk. Ennek megfelelően a novemberi válogatott összetartás alkalmával már a februári Olimpiai Selejtezőre készülve edzőmeccseket játszanak. A kettőből az elsőt láthattuk pénteken. Az előzetes várakozásoknak megfelelő magas hőfokú csata kerekedett.

A két csapat klasszikus egymás elleni meccseihez hasonlóan elsősorban a védekezés dominált. Franciaország kezdett élesebben, az első percekben 7-2-re léptek el és egy negyednyi játékot követően 21-13-ra vezettek. A második szakaszban 6-9 pont környékén állandósult a differencia a felek között. A félidőben 29-20-ra mentek a franciák.

Fotó: FEB

A harmadik szakaszban sem változott a játék képe: az Európa-bajnokság ezüstérmese őrizte előnyét. A záró szakasznak így 41-30-ról mentek neki a felek. Ebben a periódusban 46-31-re elléptek a franciák, de 10-0-s futással zárkózott a házigazda. A legszorosabb állást 48-46-nál rögzíthettük. A hajrából azonban a pontosabb és jobban koncentráló francia csapat jött ki győztesen.

Az 55-51-es francia siker alkalmával a 11 pontos Sarah Michel lett a legeredményesebb, míg hazai oldalon Leonor Rodriguez jutott 11 egységig.

Eredmény

Spanyolország – Franciaország 51-55 (13-21, 7-8, 10-12, 21-14)

Statisztika

Hirdetés