Hirdetés
Archivum

Francia kerethirdetés és gyõzelem:

:

Hirdetés

Villeneuve d’Ascq-ban ezúttal papíron kötelezõ gyõzelmek vártak az európaiakra, de a torna korábbi szakaszában Kanada és Japán is jó formát mutatott, így sem Fehéroroszország, sem Franciaország nem lehetett nyugodt. A találkozók végül szorosan, de az igazi izgalmakat Pierre Vincent kerethirdetése jelentette.
 

A Fehéroroszország – Kanada találkozón az elsõ percekben meglepetést láthatott a publikum, a tengerentúliak 12-17-re elhúztak. Az utolsó másfél percet azonban megnyomta a tavalyi EB negyedikje és 21-17-re fordítottak. A második szakaszban õrizte elõnyét az európai alakulat, de 31-29-rõl induló harmadik szakaszban ismét fordult a kocka. 33-38-nál már a juharlevelesek jártak elõrébb. A negyedik szakaszban nagy nehezen helyreállt a világ rendje és Natalia Marchanka vezetésével 63-58-ra behúzták a kötelezõ gyõzelmet a fehéroroszok ellen.
 

A házigazda franciák is szenvedtek. A félidõben még 38-20-ra vezettek, de a japánok a harmadik negyed végére 7 pontosra faragták a hátrányukat. A negyedik periódusban kiegyenlített játék folyt, ahol a sokat hibázó gallok megõrizték a vezetést és végül 71-64-es gyõzelmet arattak.
 

A torna után Pierre Vincent, francia szövetségi kapitány, kihirdette a 12 fõs válogatott keretet, melyet Anaël Lardy, Endéné Miyem, Sandrine Gruda, Clémence Beikes, Céline Dumerc, Jennifer Digbeu, Emilie Gomis, Elodie Godin, Emmeline Ndongue, Pauline Jannault-Lo, Marion Laborde és Florence Lepron alkot. Az utolsó pillanatban Johanne Gomis és a sérüléssel bajlódó Marielle Amant került ki a csapatból.
 

Eredmények

Fehéroroszország – Kanada 63-58
Franciaország – Japán 71-64

Hirdetés