Hirdetés
Európa

Francia Kupa negyeddöntők és elődöntők jönnek:

:

Hirdetés

Hétvégén rendezik Franciaországban a helyi kupasorozat negyeddöntőit és elődöntőit.

Az idei évben Franciaországban némileg formabontó, de mindenképpen izgalmasnak ígérkező módon bonyolítják le a kupasorozatot. Az előttünk álló hétvégén két helyszínen, két négyes torna keretében vívják meg a negyeddöntőket és az elődöntőket.

Mindkét helyszínen szombaton két-két negyeddöntőt bonyolítanak le és vasárnap ezek győztesei vívják ugyanott az elődöntőket. A két elődöntő győztese mérkőzik majd április 25-én a hagyományos párizsi fináléban.

Menetrend

Clermont-Ferrand (Gymnase Honoré et Jeans Fleury)

Február 15., szombat – negyeddöntők
17:00 Toulouse MB (LF2) – Bourges (LFB)
20:00 Landerneau (LFB) – Tarbes (LFB)

Február 16., vasárnap
15:30 Elődöntő

Vannes (Centre Sportif de Kercado)

Február 15., szombat – negyeddöntők
17:00 Roche Vendée (LFB) – Lyon (LFB)
20:00 Lattes Montpellier (LFB) – Basket Landes (LFB)

Február 16., vasárnap
15:30 Elődöntő

Az erőviszonyokat tekintve a Clermont-Ferrand-i helyszínen a Bourges nagy favorit, hogy két mérkőzést nyerve döntőbe jusson. A másodosztályú Toulouse ellen nem hibázhatnak. Nagy kérdés, hogy továbbjutás esetében vasárnap melyik gárdával találkozhatnak. Inkább a Landerneau tűnik favoritnak. Január 18-án simán verték 76-64-re a Tarbes gárdáját. A legutóbbi 10 meccsükből nyolcat megnyertek, míg a Tarbes mérlege ugyanez fordítva. Nyolc vereség és mindössze két győzelem. A kupa azonban attól kupa, hogy egy meccsen bármi lehet.

A vannes-i helyszín igazi tűzijátékot ígér két Euroliga csapattal. Előbb a Lyon és a Roche Vendée találkozik. Extrán kezdte a szezont a Roche Vendée, az utolsó öt meccsét viszont elbukta. A Lyon ellenük egyértelműen favorit lesz. A felek januári találkozója egy magas hőfokú, igen paprikás derbi volt, ahol 82-71-re nyert a Lyon. A Lattes Montpellier az Európa Kupában még versenyben lévő Basket Landes alakulatával mérkőzik. Stephanie Mavunga kiválása a Lattes Montpellier-t nagyon érzékenyen érintette. Az utolsó két Euroliga meccsüket (Lyon, Schio) nem tudták megnyerni, ahogy a bajnokságban a Landernau-tól is kikaptak. Ettől függetlenül a Landes-t a bajnokságban január 5-én 81-58-ra verték és több rutinos klasszist vonultatnak fel. Ha a szünetben sikerült rendezni a sorokat, akkor jó esélyeik lesznek. Hogy aztán vasárnap mit hozna egy Lyon – Lattes Montpellier csata, azt senki nem tudja megmondani. Főleg, hogy még egyik csapat sem jutott tovább a negyeddöntőből.

Hirdetés