Hirdetés
3x3

Francia riválissal találkoznak a magyar lányok az orléans-i Women’s Series negyeddöntőjében:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken 18 óra 20 perctől a francia Clermont Ferrand csapatával mérkőznek a mieink az orléans-i FIBA 3×3 Women’s Series negyeddöntőjében.

A Kiss Virág, Szabó Fanni, Szirony Dorina, Tóth Orsi összeállítású csapatunk csütörtökön hosszabbítás után 21-20-ra maradt alul Hollandiával szemben, majd 21-16-ra múltuk felül Írországot. Az eredmények is mutatják, hogy rendkívül ponterősen játszottak a mieink.

Születtek szép egyéni teljesítmények, a csoportkör után Laetitia Guapo mögött Szabó Fanni rendelkezik a második legjobb teljesítmény-index értékkel, Kiss Virág szedte a harmadik legtöbb lepattanót. Holtversenyben Olaszországgal csapatszinten mi értékesítettük a harmadik legtöbb duplát, szám szerint hetet a két meccsen.

Fotó: FIBA.Basketball

Aktuális riválisunk, a Clermont Ferrand alakulata Noémie Brochant, Camille Droguet, Marie Michelle Milapie és Eve Wembanyama összeállításban szerepel. Múlt héten a Clermont-Ferrand-i Women’s Series tornán is így láthattuk őket. Akkor a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást. Érdekesség, hogy a mi két mostani csoportellenfelünkkel, Hollandiával és Írországgal megmérkőztek azon a seregszemlén.

A francia 3×3 kiváló merítési lehetőségeit mutatja ez a négyes, hiszen a legnagyobb neveknek a közvetlen váltó emberei voltak már tavaly nyáron is. Van a franciáknak egy Bordeaux Ballistik nevű formációja, abban is szerepet kaptak. Érdekesség, hogy februárban, amikor a soproni olimpiai selejtező hétvégéjén egy tornán vendégeskedtünk náluk, akkor szintén ezzel a francia alakulattal mérkőztünk.

Fotó: FIBA.Basketball

Az orléans-i FIBA 3×3 Women’s Series torna első napján, csütörtökön kifejezetten jó formát mutattak. Kanadát 21-15-re, Izraelt 18-11-re verték. Kanada ellen a 21 pont úgy oszlott meg, hogy három játékos ért el 5-5 pontot, míg Camille Droguet 6 egységig jutott. Izrael ellen pedig ketten 4-4, ketten 5-5 pontot jegyeztek. Csapatmunka volt a javából mindkét diadal. Droguet és Milapie a legfontosabb statisztikai mutatókban az élre ugrott.

Érdekes negyeddöntő elé nézünk. Az egyik legtöbb pontot szerző csapat az egyik legkevesebb pontot kapó ellen mérkőzik. A mieink 41 pontot értek el a két meccsen, a franciák összesen 26-ot kaptak a csoportkörben. Egy biztos, egyik alakulatnak sem volt még elődöntője idén. Óriási siker lenne a négy közé jutás.

Ágrajz

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés