Hirdetés
Magyarország

Francia riválist fogad a PEAC-Pécs:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától a Basket Landes lesz a PEAC-Pécs vendége az Európa Kupában.

Kedvezőtlen előjelekkel várja idei második Európa Kupa mérkőzését a PEAC-Pécs, miután sorozatban öt vereséget szenvedett el. Komoly gödörbe kerültek Maegan Conwright kiválása miatt a pécsiek. Szombaton az új irányító Bintou Diéme-Marizy már pályára tudott lépni a Vasas otthonában, de egylabdás végjátékban alulmaradt a baranyai gárda. A pécsiek számára a pasaréti fellépés kapcsán a 15 eladott labda és a 38%-os mezőnymutató okozhatott fejfájást. Hiába vezetett 10 pont környékén hosszú ideig a PEAC, szerzett labdákból könnyű pontokat szerezve ledolgozta hátrányát a Vasas.

Az Európa Kupa ilyen nehéz helyzetben nagy segítséget jelenthet. Minőségi riválisok ellen lehet gyakorolni és rendezni a sorokat. Klasszikus értelemben vett eredményelvárást nem szabad megfogalmazni, viszont abban az esetben, ha az összjátékokat tudják csiszolni a pécsiek, csökken az eladott labdák száma és hatékonyabbá válik a támadások befejezése, akkor a szemszerű eredménytől függetlenül profitálhat ezekből az összecsapásokból Meszlényi Róbert együttese.

Fotó: kosarsport.hu

A Basket Landes Franciaországban négy forduló után két győzelemmel és két vereséggel rendelkezik. Az Európa Kupa nyitó fordulójában pedig 65-60-ra verték a Cadi La Seu-t. A beharangozó-cikksorozatunkban is kiemeltük, hogy meghatározó a játékukban Celine Dumerc, aki még pályafutása utolsó, kevésbé eredményorientált szakaszában is zseniálisan tartja kézben a csapatot. Azt a csapatot, melynek Miranda Ayim, Romana Hejdova, Mamignan Toure és Marie-Bernadette Mbuyamba hosszabb ideje összetartó és kiváló alapokat biztosít.

Kilencfős stabil rotációval dolgoznak. A Cadi La Seu legyőzésekor Ayim és Hejodva kettőse emelkedett ki. Az új igazolások közül pedig elsősorban Ana Suarez és Aby Gaye tudott hozzátenni. A statisztikákat figyelve Katherine Plouffe marad el eddig a várakozásoktól. Amíg a Cadi La Seu ellen ellen 45%-os mezőnymutatóval, nyolc szerzett labdával és 13 gyorsindításos ponttal alapozták meg a sikert, addig hétvégén a Roche Vendee-től elszenvedett vereség alkalmával ezek az erények nem érvényesültek. 28%-al dobtak és 56-34-re elveszítették a lepattanócsatát. Nem számít igazán jó tripladobó csapatnak a Landes. Zavarba hozhatóak, ha kiszorulnak a palánk közeléből. Ezek adhatnak kapaszkodót a PEAC-nak is.

Hirdetés