Hirdetés
Archivum

Francia, spanyol és olasz rangadót is figyelhetünk a hétvégén:

:

Hirdetés

Természetesen nem csak hazánkban, de a jegyzettebb európai bajnokságok mindegyikében teljes fordulót rendeznek a hétvégén. Nézzük, hogy mely nemzetnél milyen összecsapásokra érdemes figyelni.

Oroszországban várhatóan nem lesz nehéz dolga a három Euroliga csapatnak. A címvédõ UMMC Jekatyerinburg a Dinamo Moszkva vendégeként szerepel. A nyeretlen sereghajtó ellen újabb nagy különbségû sikerre készülhetnek Maria Vadeeváék. A Dinamo Kurszk a helyi fiatalokat felvonultató Inventa Kurszkkal vív városi derbit. A Nagyezsda Orenburg pedig az Európa Kupától éppen a héten búcsúzó Szpartak Moszkva vendége lesz.

Törökországban extra nagy rangadót nem rendeznek, de több élcsapatnak akadhatnak nehéz pillanatai. Nem tartozik ebbe a kategóriába a veretlenül listavezetõ Cukorova. Tõlük hazai pályán a Kayseri ellen nagy különbségû, magabiztos siker várható. Az Euroliga csapatoknak viszont nem lesz életbiztosítás a hétvége. A Fenerbahce az Ormanspor vendégeként élhet át rázós pillanatokat, a Hatay pedig a Mersin-t fogadja. A forduló rangadóját a Galatasaray és a Besiktas vívja. A Botas Krivacevic Tijanával a soraiban esélyes az Istanbul Üniversitesi otthonában.

Franciországban a forduló rangadóján a Carolo Basket csarnokában vendégszerepel a Bourges Basket. Ez egy Euroligás csata lesz, ami mindig pikáns. Még akkor is, ha idén a Bourges kerete egyértelmûen erõsebbnek tûnik. Az élcsapatok közül a Lyon a Tarbes, a Lettes Montpellier a Nantes Reze vendége lesz. Egyik gárdára sem vár tehát könnyû feladat. A Mondeville – Villeneuve d’Ascq találkozó szintén kiélezett küzdelmet hozhat.

Spanyolországban a hétvége kiemelt meccse a Gernika valenciai vendégjátéka. Ekkor a harmadik látogat az ötödik helyezetthez. A Gernika fárasztó és ráadásul kiesésest hozó isztambuli Európa Kupa túra után van. A Valencia viszont egyre jobb formát mutat. Az élcsapatok közül a címvédõ Salamanca a Nissan Al-Qázeres otthonában egyértelmûen favorit. Ugyanúgy, ahogy a listavezetõ Girona is joggal bízhat az újabb sikerben a Sant Adria csarnokában.

Olaszországban a listavezetõ Reyer Venezia és a harmadik helyezett Ragusa csatája az európai topligákat nézve az egész hétvége egyik legjobb meccsét hozhatja. Eközben a Famila Schio a Vigarano gárdáját látja vendégül. Õk itt nem hibázhatnak. A Reyer Venezia veretlenségi sorozatát megszakító meglepetéscsapat, a Broni az Allianz Geas S.S.Giovanni ellen folytathatja menetelését. A tabella elsõ felében álló csapatokat nézve a Lucca – San Martino di Lupari csata kifejezetten kiélezett lehet, a DIKE Napoli számára kötelezõ a siker az Empoli ellen.

Nézzük a környezõ országok bajnokságait. Szlovákiában lezárul az alapszakasz. A Rózsahegy a Nyitra, a Kassa a Somorja ellen lép pályára. Az utolsó meccset pedig majd szerdán rendezik. Ez egy Pie¹»anské Èajky – BK ©KP 08 Banská Bystrica találkozó lesz. Romániából a címvédõ Sepsiszentgyörgy és a Targoviste rangadója érdemel kiemelést. Csehországban az USK Praha – Zabiny Brno meccset már novemberben lejátszották az aktuális fordulóból. Az élcsapatok közül a Nymburk és a KP Brno is joggal bízhat a sikerben. Lengyelországban pedig az Artego Bydgoszcz – Energa Toruñ rangadó uralja a címlapokat. Eközben a CCC Polkowice, a Wisla Krakow és a Gdynia is kötelezõ gyõzelemre készül.

Hirdetés