Hirdetés
Archivum

Franciaország ellen az elõdöntõben:

:

Hirdetés

Vasárnap 14 óra 40 perctõl Franciaország ellen lép pályára a 3×3-as Világbajnokság elõdöntõjében 3×3-as válogatottunk.

Nehéz szavakat találni a spanyolok elleni sikerre. Rendkívül kiegyenlített találkozót nyert meg válogatottunk. Olyan összecsapás alakult ki, mely megmutatta a 3×3-as kosárlabda minden szépségét. Mindkét csapat elõtt több gyõzelmi esély mutatkozott, de végül a ráadásban jól használtuk ki, hogy éppen a spanyolok egyik legjobbja Cuevas hibázott. Medgyessy Dóra könyörtelenül értékesítette a döntõ duplát, így jöhetett az extázis. Mindennél többet mutat az alábbi felvétel:

Nem könnyû felvezetni a Franciaország elleni elõdöntõt. A regnáló Európa-bajnok ellen lépünk pályára, mely még veretlen idén a Világbajnokságon. A csoportkörben Japán és a szintén elõdöntõs Ausztrália ellen szoros végjátékot nyertek. Andorrát és Svájcot kiütötték, ahogy a negyeddöntõben a címvédõ olaszokat is. Egy héten belül kétszer verték az olasz csapatot, hiszen a gallok részben Torinóban a 3×3-as WS második fordulója során hangoltak. Múlt szombaton az ottani fináléban gyõzték le az akkori házigazdát. A tavalyi Eb-gyõztes keretük egy helyen változott, Jenny Fouasseau-t Laetitia Guapo váltotta. Sem szerkezetben, sem játéknap nagy átalakulást ez a csere nem hozott.

<!–[hirdetes]–>

A francia csapat azokat az erényeket mutatja, ami szinte minden 3×3-as versenyzõ csapatukat jellemzi. Profin felépített szakmai programjuk van, egész évben edzésben tudnak lenni – ha csak rövidebb etapokra is -, ami nagyfokú összeszokottságot biztosít számukra. Erre szükségük is van, hiszen ez adja a játékuk betonbiztos alapját. Domináns centerjátékkal dolgoznak, aminek a megoldása jelen esetben Ana Maria Filip feladata. Tavaly Bukarestben az Eb-n az MVP Migna Touré mellett az All-Star csapatba is bekerült. A meghatározó magast pedig mozgékony külsõ sor egészíti ki, mely kiválóan dob távolról és extrán bontja az ellenfél védelmét.

Tanulságos volt nézni a csoportkörben, hogy mivel próbálkoztak a jó játékerõt képviselõ riválisaik. A japánok szoros védekezésben bíztak. Ez be is jött, hiszen 39 francia kísérletbõl mindössze 12 lett sikeres ellenük. Az ausztrálok pedig kellõ keménységet mutatva a lepattanókban igyekeztek felvenni a versenyt. Ellenük szedték a legkevesebb lepattanót, mindössze 16-ot. A magyar válogatottra is vélhetõen ez a két út várhat. Mozgékonyságot, gyorsaságot tekintve egyértelmûen felvesszük a versenyt. Jó lepattanózással és a könnyû pontszerzéseik megakadályozásával nyílhat út a bravúrra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés