Hirdetés
Archivum

Franciaország és Belgium az U20-as elõdöntõk favoritjai:

:

Hirdetés

Miközben természetesen a magyar lányok spanyolok elleni meccsére készülünk a legjobban az U20-as Európa-bajnokság szombati játéknapjáról, érdemes egy kis kitekintést tenni az elõdöntõkre.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az elsõ elõdöntõben Belgium és Oroszország csap össze. A belgáknál egy rendkívül sokra hivatott generáció koronázhatja meg az elmúlt évek kiemelkedõ teljesítményét a hétvégén. Billie Massey ezen a tornán is varázsol, nincs nyoma rajta a fáradtságnak az U19-es Világbajnokság után. Mellette Lore Devos is megállíthatatlannak tûnik. Nem lesz könnyû dolga az orosz válogatottnak, ha bravúrt szeretne elérni. Ugyanakkor Anastasiia Zotkina vezetésével az utóbbi idõszak egyik legígéretesebb orosz csapata formálódik. Õk majd Maria Vadeeva és Raisa Musina mellé fognak csatlakozni a felnõttek között és ha lehetõséget kapnak, élhetnek is vele.

A másik ágon a franciák és az olaszok csapnak össze. Franciaországot jól ismerhetjük. Szerkezetben, fizikális adottságokban egy extra generáció. Óriási jövõ elõtt állnak. Tima Pouye és Emmanuelle Tahane évekig meghatározó egyéniségek lehetnek a felnõttek között is. Az olaszoknál a Martina Fassina, Sara Madera nevével fémjelzett gárda már eddig is nagy sikereket ért el és ezt tovább fokozhatják. Nagy favoritok a franciák, jelenleg talán csak a belgák lehetnek az igazi kihívóik. Az olaszok ugyanakkor kiváló versenyzõk, amit a spanyolok ellen bizonyítottak és Sandro Orlando remekül motiválja õket. A Zandalasini, Sottana – féle felnõtt csapatuk is sokat tanulhatna tõlük az egységrõl, az egymásért való küzdésrõl.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés