Hirdetés
Archivum

Franciaország és Hollandia uralta a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának nyugati nyitányát:

:

Hirdetés

2019-ben is megrendezésre kerül a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája. Ezúttal már 18 válogatott részvételével három Konferenciában zajlanak a küzdelmek.

Fotó: Facebook.com/3x3NL/

Fotó: Facebook.com/3x3NL/

A 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája kapcsán korábban elmondta lapunknak Süle Krisztina szövetségi kapitány, annyi nemzeti szövetség jelezte részvételi szándékát, hogy még Európán belül is két régiót kellett kijelölni. A mieink a keleti csoportban szerepelnek a cseh, az ukrán, a szlovák, a román és a lengyel válogatott mellett. A sorozat 2019-ben három állomásból áll minden régió számára. Õsszel pedig egy globális döntõvel zárul a Nemzetek Ligája. Ez az esemény nem más lesz, mint a budapesti World Urban Games 3×3-as tornája.

A magyar lányok számára az elsõ állomás július 26. és 28. között lesz Ukrajnában Lviv városában. A hétvégén azonban a Nyugati-Déli Konferenciában megkezdõdtek a küzdelmek. Szombaton és vasárnap Hágában rendezték az elsõ két fordulót. Ezt a Konferenciát Franciaország, Hollandia, Olaszország, Ausztria, Németország és Svájc válogatottjai alkotják.

Fotó: Facebook.com/3x3NL/

Fotó: Facebook.com/3x3NL/

Nem kedvezett az idõjárás a rendezõknek, így mindkét tornát fedett pályán kellett lebonyolítani Hágában. Az elsõ tornát Franciaország nyerte Olaszország elõtt és a harmadik helyre futott be a házigazda Hollandia. Általánosságban elmondható, hogy a hazaiak és a franciák uralták a hétvégét. A második tornán ugyanis holland gyõzelem született és a franciák lettek a másodikak.

Fotó: Facebook.com/3x3NL/


Az összetett állása két forduló után

Hirdetés