Hirdetés
Európa

Franciaország és Spanyolország második alkalommal is összeméri az erejét:

:

Fotó: FEB

Hirdetés

Szombaton 17 óra 30 perctől Párizsban ismét összecsap a tokiói olimpiára készülő francia és spanyol válogatott.

A két gárda csütörtökön Malagában már találkozott, akkor 72-61-es spanyol siker született. Furcsa hangulatú edzőmérkőzés volt, hiszen az Európa-bajnokságot követően finoman szólva sem nulláról kezdték a munkát a csapatok hétfőn. A spanyolok bizonyultak élesebbnek. Ugyan 44-31-re nyerte a lepattanócsatát a francia gárda, de a 38%-os mezőnymutató 23 eladott labdával nem fér bele. A spanyolok éppen annyival voltak pontosabbak, amit a végeredménybe megjelenő differencia tükröz.

A spanyol gárdában Alba Torrens 19, Maite Cazorla és María Conde 14-14 pontot ért el. A francia csapatban Marine Johannes lett a legeredményesebb 14 ponttal. A Sopron Basket légiósa Gabby Williams a francia válogatottban 21 és fél perc alatt 6 pontot, 5 szerzett labdát és 3 lepattanót ért el.

Mindkét csapatnak ez lesz az utolsó európai felkészülési meccse a Tokióba történő elutazás előtt. Lucas Mondelo éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy eredménykényszer nélkül ezt a találkozót a hibák kijavítására kell használni. A védekezést a malagai mérkőzés kapcsán több nyilatkozatában dicsérte.

Videós összefoglaló a csütörtöki mérkőzésről:

Hirdetés