Hirdetés
3x3

Franciaország és USA kvalifikálta magát a tokiói olimpia 3×3-as tornájára:

:

Hirdetés

A grazi 3×3-as olimpiai selejtező tornáról Franciaország és USA már biztosította helyét Tokióban. Az elődöntők alkalmával Franciaország nagy csatában verte Japánt, az amerikaiak magabiztosan érvényesítették fölényüket a spanyolokkal szemben. 20 óra 25 perctől Spanyolország és Japán ki-ki mérkőzést vív a harmadik kvótáért.

Az első elődöntőben Franciaország 15-14-re verte Japánt. Kiélezett küzdelmet láthattunk, ahol sok tekintetben hasonlóan alakult a forgatókönyv a franciák szemszögéből, mint a mieink ellen. Az utolsó három percbe érve 12-9-nél volt esélyük arra, hogy eldöntsék a találkozót. Ezzel nem éltek. Szoros végjáték lett, ahol Marie-Eve Paget 6.9 másodperccel a vége előtt szerezte meg a győztes találatot a francia csapatnak. A francia válogatott legeredményesebbje a 7 pontos Migna Touré volt, míg a japánoknál Stephanie Mawuli jutott 9 egységig.

Az Egyesült Államok a papírformának megfelelően 21-13-ra verte Spanyolországot. Öt perc játék után 12-6-ra vezettek az amerikaiak. A spanyolok előtt 16-12-nél felcsillant a remény, de összességében nem volt kérdés a győztes kiléte. 20 másodperc volt hátra, amikor Stefanie Dolson megszerezte a 21. pontot USA válogatottjának. Az amerikaiaknál Stefanie Dolson és Allisha Gray 7-7 ponttal zárt. A spanyolok legeredményesebbje a 6 egységig jutó Vega Gimeno volt.

Eredmények

Japán – Franciaország 14-15
USA – Spanyolország 21-13

Menetrend – mérkőzés a harmadik olimpiai kvótáért

20:25 Spanyolország – Japán

Hirdetés