Hirdetés
Európa

Franciaország esélyes a délutáni negyeddöntőn, a fehérorosz-svéd megjósolhatatlan:

:

Hirdetés

Elérkezett a 2021-es Európa-bajnokság negyeddöntőinek a napja. 18 órától Franciaország – Bosznia-Hercegovina és Fehéroroszország – Svédország csata lesz.

Franciaország nagy esélyesként lép pályára a negyeddöntőben. Már a korábbi elemzésünkben is kiemeltük, hogy a csoportkörben messze a legjobb benyomást keltették. 87 pontot átlagolnak, ami a legmagasabb a mezőnyben és ők rendelkeznek csapatszinten a legjobb dobószázalékkal. 49% a mezőnymutatójuk a három csoportmeccsről. A legtöbb lepattanó is hozzájuk fűződik. A nemzetközi szövetség az első helyre tette a csapatukat az erőssorrendben. Nyolcan átlagolnak 10-es teljesítmény-index felett és kiválóan megoszlanak a terhek. A bosnyákok nyolcaddöntőre kényszerültek és ott megverték Horvátországot. Jonquel Jones kiemelkedő dupla-duplája mellett Nikolina Babic (16 pont, 6 gólpassz), Miljana Dzombeta (14 pont, 5 lepattanó) és Andjela Delic (12 pont, 2 gólpassz) is remekelt. A záró szakaszban a bosnyákoknak nyolc mezőnykosaruk lett, amiből hét tripla volt. Ami kiválóan mutatja, hogy fejben mennyire együtt vannak és erre lehet építeni a negyeddöntőben. Ha Franciaország nagy falat számukra, a világbajnoki selejtező reális cél.

Párhuzamosan zajlik a Fehéroroszország – Svédország párharc. Amióta ebben a rendszerben zajlik a lebonyolítás, mindig van egy olyan negyede a táblának, ami esélyt kínál a tradicionális főszereplőkön túl más nemzetek képviselőinek is. Emlékezhetünk rá, hogy két éve ez a brit, magyar, montenegrói ág volt. Most a fehérorosz, svéd, olasz negyedből lesz egy elődöntős. Az olaszoknak erre már nincs esélyük, őket a svédek verték hétfőn. Ezt a negyedet a fehéroroszok csoportgyőzelme tette lehetővé, ahol már találkozott a két gárda. A vasárnapi összecsapást 78-54-re nyerte Fehéroroszország. Alex Bentley (20 pont, 5 gólpassz), Maryia Papova (17 pont, 12 lepattanó) és Anastasiya Verameyenka (12 pont, 9 lepattanó) remekelt náluk. 55%-os mezőnymutatóval, 23 gólpasszal és 34-30-ra nyert lepattanócsatával tartották kézben az irányítást. Frida Eldebrink remekelt, aki 13 pontot szerzett. Emlékezhetünk rá, hogy az olaszok ellen is vezér volt. Szépen rendezte a sorokat veresége után a svéd csapat és ha az olaszok legyőzésekor mutatott formájukat hozzák, akkor nem esélytelenek.

Menetrend

18:00 Fehéroroszország – Svédország
18:00 Franciaország – Bosznia-Hercegovina

Az ÉLŐ STATISZTIKÁK IDE KATTINTVA a torna hivatalos honlapján követhetőek. A mérkőzések élőképes közvetítése a FIBA livebasketball.tv szolgáltatásán látható.

Hirdetés