Hirdetés
Európa

Franciaország ismét legyőzte Spanyolországot:

:

Hirdetés

Vasárnap késő este Zamorában 5000 néző előtt ismét összecsapott Spanyolország és Franciaország. A két csapat pénteki találkozójához hasonlóan francia siker született.

Mint ismert, a 2021-es Európa-bajnokságot Franciaország és a címvédő Spanyolország közösen rendezi. A két nemzet így az Eb-selejtezőkön nem érdekelt, de a februári Olimpiai Selejtezőre történő felkészülés jegyében két mérkőzést lekötöttek erre a novemberi időszakra. A vasárnap esti találkozón –  péntekihez hasonlóan – Franciaország mutatott élesebb formát.

Valerie Garnier együttese 12-4-es sorozattal kezdett és az első szakasz végén 20-13-ra vezettek. A második negyedben a spanyolok kerültek fölénybe, melyre építve 24-23-nál átvették a kezdeményezést és a félidőben is előrébb jártak 31-30-nál.

A harmadik szakasz újabb fordulatot tartogatott. A franciák 9-2-es villámrajtot vettek. Végül 24-9-re nyerték a harmadik etapot és 54-40-ről vágtak neki a záró szakasznak. Az utolsó 10 percben a spanyolok nagy hajrát nyitottak és 61-58-ig felzárkóztak. Egészen feszült, már-már tétmecsceket idéző presztízscsata lett.

A 65-58-as végeredményt hozó kiváló mérkőzésen a franciáknál a 17 pontos Héléna Ciak bizonyult a legeredményesebbnek, a spanyoloknál Cristina Ouviña és Leonor Rodríguez jutott 12-12 pontig.

Fotó: FEB

Hirdetés