Hirdetés
Archivum

Franciaország könnyedén érvényesítette fölényét:

:

Hirdetés

A francia válogatott 67-40-re legyõzte Szlovákiát az Európa-bajnokság negyeddöntõjében és ezzel kivívta az elõdöntõs szereplés jogát.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A negyedik negyeddöntõ kapkodó játékkal indult. Mindkét csapat hagyott ki ziccereket, majd 11-6 után a franciák rendezték elõbb a soraikat. Az elsõ negyedet 10-0-val zárták és ezzel 21-6-ra léptek el. A második negyedre kiegyenlítettebbé vált a játék. A szlovákok támadásban megtalálták a pontdobóikat. Elsõsorban Bálintova volt eredményes, aki egymaga 10 pontot szerzett ebben a periódusban. Végül 18-18 lett a második negyed és így 39-24-rõl vonultak a nagyszünetre a csapatok. A franciáknál Ayayi 8, Miyem 7 pontnál járt ekkor.

A szünetben reális kérdés lehetett szlovák oldalon, hogy meddig érdemes erõltetni ezt a meccset. A harmadik negyed elején még a legerõsebb összeállításukban futottak ki a pályára. Bár Balintova triplával nyitott, de a hátrányból nem sikerült érdemben faragni. Végül 4 perc játék után Zirkova lecserélésével a szakmai stábjuk egyértelmûvé tette, hogy innentõl kezdve a hétvégi helyosztókon van a hangsúly.

A különbség 20 pont környékén állt be az utolsó 15 percben. A záró szakasznak 52-30-ról futottak neki a felek. A francia együttesben sem töltött senki 22 percnél többet a pályán. Mindenkinek lehetõséget adott Valerie Garnier és egy játékos kivételével mindenki szerzett is pontot a galloknál. A 13 egységig jutó Ayayi lett a legeredményesebb. Az elõdöntõben Franciaország a török válogatottat meglepetésre kiütõ görögökkel mérkõzik.

Eredmény
Franciaország – Szlovákia 67-40 (21-6, 18-18, 11-8, 17-8)

Statisztika

Hirdetés