Hirdetés
Európa

Franciaország legyőzte Spanyolországot:

:

Fotó: FEB

Hirdetés

Vasárnap felkészülési mérkőzést játszott Franciaország és Spanyolország válogatottja Toulouse városában. A francia csapat végig vezetve 66-57-es győzelmet aratott.

A járványügyi szabályozások szerint a Gymnase Compans Caffarelli lelátóján 800 néző foglalhatott helyet, akik azt láthatták, hogy a kedvenceik remek formában kezdenek. Négy perc alatt 9-2-re lépett el a francia csapat. A két gárda 2020 februárja, az olimpiai selejtező, óta nem játszott nemzetközi meccset. A hazaiak mutattak gördülékenyebb játékot. 10 perc után 17-10-re, a félidőben 33-26-ra vezettek.

Fotó: FEB

A harmadik negyedben 52-39-es francia vezetésnél alakult ki a legnagyobb differencia. A záró szakasznak 52-44-ről vágtak neki a csapatok. A spanyoloknak 58-52-nél még akadt egy felzárkózásuk, de összességében a hazai siker nem forgott veszélyben. Sandrine Gruda és Gabby Williams volt a két kimaradó francia oldalon, de hiányukban is 66-57-es hazai győzelem született.

Mindkét oldalon minden nevezett játékos lehetőséget kapott. A győztes gárdában a 15 pontos Alexia Chartereau lett a legeredményesebb, míg a spanyoloknál Alba Torrens ért el 16 pontot. A két válogatott hétfőn 16 órától ismét összeméri az erejét

A francia csapatban lehetőséget kapott a Sopron Basket centere Aby Gaye, 5 perc alatt 2 pontot és 1 lepattanót jegyzett.

Fotó: FEB

Hirdetés