Hirdetés
Archivum

Franciaország megvédte címét:

:

Hirdetés

Franciaország megvédte címét a 3×3-as Európa-bajnokságon. A francia válogatott egy sokáig emlékezetes drámai döntõben hosszabbítás után 14-12-re verte Spanyolországot.

 

 

Teljesen megteltek a lelátók a fináléra. A francia csapat hamar igyekezett egyértelmûvé tenni fölényét. Az elsõ játékmegszakításig 5-2-re léptek el. A mérkõzés középsõ szakaszában már 7-2-re vezettek. A spanyolok duplákkal igyekeztek közelebb kerülni, de ezen kísérleteik sokáig nem jártak sikerrel. Az utolsó három percbe 10-4-es francia elõnyrõl érkeztünk.

 

 

A spanyol válogatott 10-6-ra felzárkózott, amikor még két perc volt hátra. Nem sokkal késõbb pedig egy duplával 10-8-ra mentek. A felzárkózási kísérletükre azonnal válaszoltak a franciák. A spanyol válogatottnak azonban így is maradt esélye a sikerre. Fél perc sem lehetett hátra, amikor 11-10-re visszakapaszkodtak. Három labdájuk volt az egyenlítéshez vagy akár egy duplával a vezetés megszerzéséhez. Ezekkel nem éltek ekkor még, de a dráma így sem maradt el.

 

A vége elõtt 5.4 másodperccel 11-10-nél Migna Toure két büntetõt dobhatott. Az egyiket kihagyta, majd a spanyolok két büntetõvel 12-12-nél egyenlítettek. A dudaszó pillanatában viszont még egy francia dupla célt ért. Hosszas videózás után azonban már idõn túlinak találták, így jött a ráadás. A hosszabbításban a spanyolok nem találtak be. Franciaország két remek villanással 14-12-re megnyerte a finálét és ezzel megszerezte az aranyérmet.

 

Gratulálunk!

 

Hirdetés