Hirdetés
3x3

Franciaország nyerte a FIBA 3×3 Women’s Series Clermont-Ferrand állomását:

:

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

Szombaton ért véget a Women’s Series franciaországi állomásán rendezett torna. Clermont-Ferrand egy 12 csapatos rendezvénynek adott otthont, amit végül az olimpiára készülő Franciaország nyert meg.

A 12 csapat 4 csoportba osztva kezdte meg a tornát, és innen az első két helyezettek jutottak a negyeddöntőbe. Az “A” csoportból Kanada és Kína U24, a “B” csoportból Franciaország és Clermont-Ferrand privát csapata, a “C” csoportból Németország és Puerto Rico, míg végül a “D” csoportból Hollandia és Azerbajdzsán. Nekünk sajnos nem sikerült a csoportkörből való továbbjutás.

Franciaország kis ízelítőt is kapott az olimpiából, hiszen Azerbajdzsán csapatával mérkőztek a negyeddöntőben, akik szintén ott lesznek Párizsban. A meccsen végül 21-20-ra a franciák nyertek. Az elődöntőben Németország várt a francia csapatra, akiket 15-10-re múltak felül. A döntőben az eredményt és a játékképet tekintve is meglepően könnyen vették a franciák az akadályt, 21-12-es sikert arattak Kanada ellen. A Myriam Djekoundade, Laetitia Guapo, Hortense Limouzin és Marie-Eve Paget összeállítású francia válogatott veretlenül nyerte meg a tornát.

A torna végeredménye:
1. Franciaország
2. Kanada
3. Hollandia
4. Németország
5. Azerbajdzsán
6. Clermont Ferrand
7. Kína U24
8. Puerto Rico
9. Győr
10. Ausztria
11. Fülöp-szigetek
12. Írország

A torna MVP-je Myriam Djekoundade lett.

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés