Hirdetés
3x3

Franciaország nyerte a FIBA 3×3 Women’s Series harmadik fordulóját:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Kedden és szerdán Poitiers adott otthont a FIBA 3×3 Women’s Series harmadik fordulójának. A tornát a házigazda Franciaország nyerte Oroszország és Románia előtt.

Mozgalmasan indult a torna. A spanyol válogatott pozitív Covid teszteredmény miatt nem indulhatott el a versenyen. Ezen felül az eső is közbeszólt, így több mérkőzést csarnokban bonyolítottak le. Összességében azonban az erőviszonyok nem változtak és az olimpiára készülő európai válogatottak versenyfutását láthattuk.

A tornát Franciaország “A” válogatottja veretlenül nyerte. A csoportmérkőzéseket követően a negyeddöntőben Thaiföldet 22-9-re, az elődöntőben a francia U25-ös válogatottat 18-16-ra múlták felül. A döntőben Oroszország volt a riválisuk, akiknél 21-15 arányba bizonyultak jobbnak.

Az oroszok a döntőig nem találtak legyőzőre. A negyeddöntőben Ausztriát 19-16-ra, az elődöntőben Romániát 16-7-re verték.  A bronzérmet Románia szerezte meg. A románok kulcsmeccse a negyeddöntő volt, ahol hosszabbítást követően 14-13-ra győzték le Németországot. A torna MVP-je Laetitia Guapo, a francia csapat legeredményesebb játékosa lett.

A torna végeredménye
1. Franciaország
2. Oroszország
3. Románia
4. Franciaország U25
5. Oroszország U25
6. Ausztria
7. Németország
8. Thaiföld
9. Hollandia
10. Szlovákia
11. Mongólia

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés