Hirdetés
Archivum

Franciaország nyerte a Mediterrán Játékok 3×3-as tornáját:

:

Hirdetés

Szerdától péntekig rendezték a Tarragonában zajló Mediterrán Játékok 3×3-as nõi kosárlabda tornáját. Az aranyérmet Franciaország hódította el.

A 2018-as Mediterrán Játékok programjában nagypályás kosárlabda nem szerepelt, hiszen szinte lehetetlen lett volna a nemzetközi versenynaptárba beilleszteni. A 3×3-as szakág számára azonban jó lehetõséget kínált, hogy egy rangos, nagy médiafigyelmet élvezõ multisport eseményen megmutathassa magát. Ráadásul a szervezõk igencsak kitettek magukért, hiszen Tarragonában a Camp de Mart szabadtéri színházba építettek fel a pályát, mely így római romok között terült el. Talán még az sem túlzás, hogy minden idõk egyik legszebb 3×3-as rendezvényhelyszínét láthattuk.

Fotó: tarragona2018.cat

Fotó: tarragona2018.cat

A kilenccsapatos torna mezõnyébõl a késõbbi két döntõs, Franciaország és a házigazda Spanyolország kiemelkedett. Mindkét együttes veretlenül nyerte a csoportját. A Laia Flores, Laura Quevedo, Nogaye Lo, Marina Lizarazu összeállítású U23-as spanyol válogatott Andorrát, Görögországot és Szlovéniát nagy különbséggel verte. A portugálokkal ugyan játszottak egy szenvedõs meccset, de 8-7-re azt a gyõzelmet is behúzták. Ezzel pedig magabiztosan kerültek az elõdöntõbe, ahol Szerbia volt az ellenfelük. A szerbek nem tudtak ellenállást kifejteni és így a házigazda 22-4-es gyõzelemmel került a fináléba.

A franciák Caroline Heriaud, Marie Mane, Assitan Kone és Victoria Majekodunmi összeállításban szerepeltek. Azt az U23-as csapatukat versenyeztették, akikkel például a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott is összemérte az erejét. A csoportkörben a gallok Olaszországot, Szerbiát és Törökországot is kiütötték. Az elõdöntõben a korábban a spanyolokat megszorongató portugálokkal találkoztak. Utóbb kiderült, hogy ez volt a legnehezebb meccsük. Végül 14-13-as sikerrel kerültek a döntõben. A fináléban nagy csata alakult ki, de a jobb szerkezetû francia együttes összességében kézben tartva a meccset 10-8-ra legyõzte a spanyolokat és megszerezte az aranyérmet.

Fotó: tarragona2018.cat

Fotó: tarragona2018.cat

Fotó: tarragona2018.cat

Fotó: tarragona2018.cat

Hirdetés