Hirdetés
Archivum

Franciaország nyerte az Európa Játékok 3×3-as tornáját:

:

Hirdetés

Hétfõn lezárult Minszkben a 2019-es Európa Játékok 3×3-as kosárlabda tornája. Az aranyérmet Franciaország szerezte meg.

Sûrû napra került sor hétfõn az Európa Játékok 3×3-as kosárlabda tornáján. A negyeddöntõktõl kezdve ugyanis a teljes egyenes kieséses szakaszt megrendezték. Franciaország, mely Caroline Heriaud, Mousdandy Djaldi-Tabdi, Johanna Tayeau és Assitan Kone összeállításban szerepelt a tornán, uralta a napot. A negyeddöntõben 20-13-ra verték az oroszokat. Az elõdöntõben a németekkel találkoztak, akiket talán az egész torna legjobb meccsén 11-10-re múltak felül.

A bombaerõs németek, akiket a csoportkörbõl mi is jól ismerhetünk, Spanyolország kiütésével kerültek a legjobb négy közé. Itt pedig Franciaországot is megszorongatták. Az utolsó percbe érve 9-8-ra vezettek. Innen azonban a késõbbi aranyérmes egy duplával fordított, majd két higgadt büntetõvel behúzta a sikert. A döntõben a franciák ellenfele Észtország volt. Õk a negyeddöntõben a cseheket múlták felül, az elõdöntõben pedig drámai csatában egy ponttal bizonyultak jobbnak Fehéroroszországnál.

A finálé 21-8-as francia sikert hozott. Végig uralta a francia együttes a meccset. A fáradtan mozgó észteknek a találkozó közepén 9-6-nál akadt egy fellángolásuk, de ezt követõen gyorsan nõtt a differencia. Caroline Heriaud egy perccel a vége elõtt szerezte a döntõt lezáró találatot. A bronzmeccsen a háziga fehéroroszok 21-16-ra múlta felül Németországot.

Hirdetés