Hirdetés
Hirdetés
3x3

Franciaország nyerte az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligáját:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken és szombaton rendezték Bukarestben a U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája nagydöntőjét. A nyolccsapatos tornát Franciaország nyerte.

A 3×3-as Nemzetek Ligájában négy konferenciában zajlottak a küzdelmek, ahonnan a legjobbak kvalifikálták magukra a bukaresti nagydöntőre. Hozzájuk csatlakozott az U21-es Nemzetek Ligája összetettjének első helyezettje, amely a nőknél Csehország volt. A mezőnyt Egyiptom Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Mongólia, Románia és az U21-es cseh válogatott alkotta.

A csapatokat két négyesbe osztották és a csoportok első két helyezettje jutott az elődöntőbe. A fináléba kerülésért Franciaország 20-17-re verte a mieink konferenciájában szereplő Lengyelországot. A másik ágon Hollandia 21-13-ra győzte le a csehek U21-es csapatát. A fináléban Franciaország 21-7-re múlta felül Hollandiát.

A francia válogatott Hortense Limouzin, Noémie Brochant, Camille Droguet és Myriam Djekoundade összeállításban végzett az élen. A torna MVP-je a 30 pontos Hortense Limouzin lett.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés