Hirdetés
Európa

Franciaország, Szerbia és Belgium a FIBA erőssorrendjének dobogóján:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az Európa-bajnokság keddi szünnapján kiadta legújabb erőssorrendjét, melyben elsősorban már a nyolc állva maradt csapatatot rangsorolták.

Az élen Franciaország maradt, akiket úgy jellemeztek, hogy minden a tervek szerint halad náluk. Kiemelték, hogy Valerie Garnier folyamatosan tudott rotálni és nem kellett túlzottan a kulcsemberekre támaszkodnia. Egyedül Olivia Epoupa sérülését nevezték buktatónak. Szerbia lépett fel a második helyre. Ugyan elismerik, ha a csoportkör nyitányán az olaszok elleni hosszabbításos rangadó más eredményt hoz, akkor minden máshogy alakul a szerbek számára. Külön kiemelik a védekezést (vezetik a szerzett labdák átlagát) és a távoli dobásokat. Olyan csapat benyomását keltik a FIBA elemzése szerint, mely egy egyenes kieséses meccsen is képes lehet megtréfálni a francia együttest.

A harmadik helyen szerepel Belgium, akiknek a FIBA munkatársai a teljesítményét “hullámvasútként” írják le. Szlovénia ellen 35 gólpasszt osztottak ki és ezzel egy 25 éves rekordot adtak át a múltnak, de a bosnyákok és a törökök elleni teljesítmény miatt lehet hiányérzet. Hozzáteszik, hogy Emma Meesseman remekel, de több játékos teljesítménye elmarad a várttól. Negyedik helyre tették Spanyolországot, akiknél a dolgok nem a tervek szerint alakultak a FIBA elemzése szerint. A fehérorosz meccs óta támadásban előreléptek, de élcsapat ellen nem láttuk őket. Előremutatónak nevezi az elemzés Astou Ndour formáját. Óriási csatát várnak a Szerbia elleni negyeddöntőben.

A további sorrend az első nyolcban Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország és Svédország.

A teljes elemzés ITT olvasható

Hirdetés