Hirdetés
Magyarország

Franciaországba látogat a PEAC:

:

Hirdetés

Szerdán este 20 órától a Basket Landes otthonán lép pályára a PEAC-Pécs az Európa Kupa 5. fordulójában.

A H-csoport másik mérkőzéséhez már közöltünk részletes felvezetést, hiszen azon az Aluinvent DVTK és a Cadi La Seu méri össze az erejét. Bár a Basket Landes és a PEAC-Pécs csatájában a veretlen francia együttes nyeretlen riválist fogad, mégsem lehet a mieink szempontjából tét nélkülinek tekinteni ezt a fellépést. A PEAC ugyanis pénteken lélektani szempontból felemelő szituációban – az utolsó öt percben 7 pontos hátrányból felállva – nyert mérkőzést a Cegléd ellen. Ez a siker pedig lelki oldalról nagyon sokat érhet a jövőben.

“Nagy a feszültség az edzői stábban és a játékosok közt is, mert a szezonban sokszor hullámzóan játszunk, és az eredmények se nagyon jönnek. Meg kell tanulnunk győzni. Ez a mai mérkőzésen sikerült, ebből kell építkeznünk.” – fogalmazott a pénteki siker után Meszlényi Róbert vezetőedző a klub honlapján. Valahol ebben a gondolatban kell keresni a pécsiek szempontjából a szerda esti találkozó fontosságát. Ha a PEAC tovább tudja vinni a győzelemből adódó felszabadultabb momentumot és tud egy jó meccset kialakítani, ami már átlendíteni a következő feladatokra, akkor a számszerű eredménytől függetlenül profitálhat ebből a túrából.

A két csapat őszi találkozóján 75-62-es francia siker született. A vereség ellenére az egy erős teljesítmény volt a PEAC-tól. Amíg az erejük engedte, a pécsiek jó kezdésre építve tartották a lépést. Kevesebb eladott és több szerzett labdája volt a magyar csapatnak. Ugyanannyi támadó-lepattanót ért el a PEAC és a hét triplát sem szabad elfelejteni Cierra Bravard extrája mellett. A Landes esélyes, hiszen a rutin és a rotációs lehetőségek is mellettük szólnak. A még mindig zseniális Celine Dumerc irányítja az együttesüket, melyben a Gaye, Ayim, Hejdova, Suarez négyes egy stabil váz. Nem véletlenül veretlenek még.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés