Hirdetés
Európa

Franciaországban az olimpiai bizottság elé kerül a kiesés, feljutás kérdése:

:

Hirdetés

A francia L’Équipe című sportlap számolt be arról, hogy a szerkesztőségükhöz eljutott közlemény szerint közel 40 kosárlabda klub fordult a Francia Olimpiai Bizottsághoz (CNOSF) a kosárlabda bajnokságok lezárására vonatkozó határozat kapcsán.

Franciaországban úgy nyilvánította befejezettnek a bajnoki versenyrendszert a Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB), hogy az alacsonyabb osztályokban, illetve az amatőr sorozatokban nincsenek kiesők és feljutók. A döntés igencsak megosztotta a klubvezetőket. Ráadásul a labdarúgó, a rögbi, a kézilabda és a röplabda különböző osztályaiban az ottani sportági szakszövegségek más irányelvet követtek.

A 40 klub által jegyzett közlemény úgy fogalmaz, hogy “következetlen és képmutató” a szövetség álláspontja. Számon kérik a konzultáció hiányát (sajtóhírek szerint az NF1 osztály alatt nem kérték ki a klubok véleményét) és azt, hogy a gazdasági szempontokat sem vették figyelembe. Több klub a feljutás küszöbén állt és évek munkája veszhet el – fogalmaznak.

Franciaországban az olimpiai bizottság nem hozhat a sportági szakszövetségekre kötelező jelleggel vonatkozó döntést. Elsősorban közvetítő szerepet tölthet be, illetve állásfoglalást fogalmazhat meg.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés