Hirdetés
Európa

Franciaországban elődöntő jön, a többi topligában már bajnokot avattak:

:

Hirdetés

A legtöbb meghatározó európai bajnokságban lezárultak a küzdelmek, így érdemes egy kis kitekintést tenni a végeredményekre.

Spanyolország

Fotó: FEB

A Salamanca megszerezte fennállása 8. bajnoki címét. A döntőben a Salamanca 2-0-ra múlta felül a Valenciát. A finálé MVP-je Kahleah Copper lett, aki ezzel triplázott az egyéni díjakat tekintve az idei évadban. A WNBA döntője és az Euroliga alapszakasza után harmadik rangos elismerését is megkapta.

Fotó: FEB

Az elődöntőben a Salamanca a Cadi La Seu-t múlta felül, míg a Valancia a Gironát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a harmadik helyezett a bajnokságban a Girona lett és a negyedik a Cadi La Sue lett.

Törökország

Fotó: Burak Saltık – Fenerbahce.org

A Fenerbahce fennállása 16. bajnoki címét ünnepelhette Törökországban. Az Euroliga döntőt követően edzőt váltottak a klubnál. A szerb szövetségi kapitány Marina Maljkovic irányításával magabiztosan meneteltek a bajnoki címig. A fináléban 3-0-ra verték a CBK Mersint. Sorrendben 35, 39 és 26 pontos győzelmeket aratva. A döntő MVP-je Satou Sabally lett.

Fotó: Burak Saltık – Fenerbahce.org

Az elődöntőben a Fenerbahce azt a Nesibe Aydin-t múlta felül, akik a Galatasaray-t ejtették ki a negyeddöntőben. A CBK Mersin pedig az OGM Ormanspornál bizonyult jobbnak.

Olaszország

Fotó: Elio Castoria

A Famila Schio szerezte meg a bajnoki címet Olaszországban. A klub a fennállása során 11. alkalommal ért fel a csúcsra. A döntőben 3-1-re múlták felül a Virtus Bolognát. A finálé MVP-jének Kitija Laksát választották.

Fotó: Elio Castoria

Az elődöntőben a Famila Schio 2-1-re győzte le a Passalacqua Ragusát. Az első mérkőzést még elbukták, de utána két győzelemmel bebiztosították helyüket a döntőben. A Virtus Bologna szintén 2-1 arányban bizonyult jobbnak a Reyer Veneziánál. A sorsdöntő harmadik meccsen extra játékkal nyert a Bologna Velencében.

Oroszország

Fotó: Kurskbasket.ru

A háborús agresszió miatti szankciókat követően Oroszországban jellemzően légiósok nélkül fejezték az évadot. A Dinamo Kurszk szerezte meg a bajnoki címet. A döntőben 3-1-re győzték le az UMMC Jekatyerinburgot. A kurszkiaknál maradt egyedül ismert légiós, a szlovén Eva Lisec, aki ezzel a lendülettel az MVP címet is megkapta. A kurszki gárda mellett a csapat francia másodedzője Thibaut Petit is ott maradt az évad végéig.

Fotó: Kurskbasket.ru

Az elődöntőben a Jekatyerinburg a Nika Syktyvkar-t verte 2-0-ra. A Kurszk pedig 2-1-re múlta felül az MBA Moszkvát.

Franciaország

A nagy bajnokságok közül Franciaországban tartanak még a bajnoki küzdelmek. A döntő utolsó lehetséges játéknapja június 9. A kedden kezdődő elődöntőben Villeneuve d’Ascq – Lyon és Bourges – Basket Landes párharcok lesznek.

A negyeddöntőben a Bourges 2-1-re győzte le a Lattes Montpellier-t. Az alapszakasz másodikja a Villeneuve d’Ascq 2-0-ra az Angers-t. A Lyon szintén 2-0-ra bizonyult jobbnak a Roche Vendee együttesénél, míg a Basket Landes a Carolo Basket alakulatát búcsúztatta 2-0-ra.

Fotó: LDLC Asvel Feminin

Hirdetés