Hirdetés
Archivum

Franciaországban szerepel a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig három felkészülési mérkõzést vív a magyar válogatott a franciaországi Landerneau városában. Értékesnek ígérkezõ erõfelmérõvel zárul nemzeti csapatunk idei tavaszi összetartása.

Május 9-én, szerdán kezdõdött és a hétvégén zárul a magyar válogatott 2018-as tavaszi edzõtábora. A novemberi Eb-selejtezõkre és sikeres kvalifikáció esetén a jövõ évi szerb-lett közös rendezésû kontinenstornára készül a nemzeti csapatunk. A szakmai stáb nem titkoltan azzal a célla hívta össze a keretet, hogy a most hiányzó kulcsjátékosok mellé megtalálja azokat – az eddig kevesebb lehetõséget kapók közül -, akik téthelyzetben segítséget tudnak nyújtani. Ahogy Székely Norbert, szövetségi kapitány az MKOSZ honlapjának adott rövid értékelõjében kiemelte, a legtöbb visszajelezést a felkészülési meccsek adják.

Fotó: facebook.com/bkroudnice/

Fotó: facebook.com/bkroudnice/

Ezek közül kettõt múlt héten vívott Csehországban a magyar csapat. Azóta változott a keret, Franciaországba Simon Zsófia és Zele Dorina nem tudott a társaival tartani. Akár a találkozók statisztikáit, akár a prágai összecsapás felvételét figyelve, szépen kirajzolódhat, hogy ezt a jelenlegi keretet milyen erények jellemzik. Emellett az is látható, hogy a szakmai stáb igyekszik a taktikai repertoárt bõvíteni, ami elengedhetetlen a versenyképességhez tétmeccseken. Örömteli, hogy motiváltan játszva kifejezetten jó egyéni teljesítményeket is hoztak a csehországi fellépések. A franciaországi meccsek kapcsán szintén ezek a visszajelzések lesznek majd az igazán érdekesek és nem a számszerû eredmény.

Riválisunkról a hét elején már írtunk bõvebben. A francia szövetség 2016-ban indította ezt a szakmai programot. A hivatalos nevén az Equipe de France A’ féminine célja, hogy az utánpótlásból kiöregedett, a profik között még szárnyaikat bontogató tehetségeket a válogatott látókörében tartsák. Segítsék az átmenetet a legjobbak közé. Hiába nagy a merítés Franciaországban, arra ott is figyelni kell, hogy a feltörekvõ fiatalok ne vesszenek el. Nem véletlen, hogy az U20-as válogatottjuk vezetõedzõje Jérôme Fournier foglalkozik itt a játékosokkal. Rögtön a program elsõ évében Alexia Chartereau és Hhadydia Minte innen került fel Valerie Garnier bõ keretében.

Fotó: letelegramme.fr

Fotó: letelegramme.fr

Az elõbbiek alapján adott a példa a mostani kerettagok elõtt is, hogy elõrébb lehet lépni. Ennek megfelelõen itt ugyanabban a rendszerben dolgoznak, mint az U20-as és a felnõtt válogatottnál. Ez garantálja, hogy a jellegzetes francia játékra és motivált riválisra készülhetnek. Azért is lehet igazán értékes a három erõfelmérõ, hiszen ha valahonnan, akkor Franciaországtól lehet tanulni és tapasztalatokat gyûjteni. Ráadásul nagyon más stílussal találkoznak a mieink, mint amivel Csehországban. Ez megint más erényeket, más variációkat helyezhet elõtérbe a csapatnál.

A hétvégi program

Június 1., péntek
19:00 Franciaország – Magyarország

Június 2., szombat
18:00 Franciaország – Magyarország

Június 3., vasárnap
16:00 Franciaország – Magyarország

Hirdetés