Hirdetés
Archivum

Franciaországban szerepel az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Szerdán 20 órától a Nantes Reze vendége lesz az Európa Kupa G-csoportjában az Aluinvent DVTK. Rövid beharangozó.

Az Aluinvent DVTK számára kiválóan indult az Európa Kupa szereplés. A KP Brno 77-50-es legyõzése alkalmával nem csak a számszerû eredmény lett a kedvezõ, hanem a mutatott játék is az volt a múlt héten. Az 50%-os mezõnymutató mellett a 45-30-ra megnyert lepattanócsata, a kiosztott 18 gólpassz szintén kiemelést érdemel. Ezek mind azt mutatják, hogy egyénileg és csapatszinten is egyre jobb formába kerül a keret. Most volt egy hét szünet, ami alatt még tovább tudott építkezni a szakmai stáb. A DVTK-nak nagy erénye lehet idén, hogy bár eddig Shatori Walker-Kimbrough és Chanel Mokango támadásban dominánsnak bizonyultak, de mellettük is bõven van még opció a befejezésekre. Ha ezt idõvel ki tudja használni a csapat az egyre jobban összeálló védekezés mellett, akkor ebben a csoportban komoly lehetõségek lehetnek.

A Nantes a selejtezõbõl került fel a fõtáblára. Szerencsésen alakult a sorsolásuk, hiszen egy fiatal belga gárda volt az ellenfelük, akiket a szezon elején nem túl jó formában is könnyedén vertek. A bajnokságban eddig három vereség a mérlegük. Ebbõl a Montpellier ellenit elõzetesen is kalkulálni lehetett, viszont a Hainaut Basket és a Landes két olyan alakulat, akik közvetlen riválisaiknak tekinthetõek. A csapatbemutatónkban is kiemeltük, hogy finoman szólva sem erõsödtek a korábbi évekhez képest. Összesen nyolc játékosuk távozott és hat új érkezõvel számolhatnak. Belgiumból hoztak el két jobb amerikai légióst Shaqwedia Wallace és Briana Day személyében. Eddig egyértelmûen õk a húzóembereik. A legnagyobb név az elmúlt évadban francia bajnoki döntõt játszó Tarbes együttesében jól teljesítõ rutinos spanyol irányító Ana Suarez, akinek viszont teljesítménye eddig messze elmaradt a várttól. Mellette kettes posztra a cseh válogatottból is jól ismert, legutóbb Lengyelországban légióskodó Michaela Stejskalova érkezett.

A Nantes statisztikáit nézve a legnagyobb problémájuk az, hogy a jelentõsen megfiatalított centersoruk a meccseiken alulmaradt a lepattanókért folytatott küzdelemben. Magas az eladott labdáik száma és emiatt eddig rendre leindították õket a riválisaik. A Velencében kapott 88 pont mellett a bajnokságban minden ellenfelük 70 dobott pont fölé jutott. A DVTK elõtt nagy lehetõség áll. Bár Franciaországban soha nem egyszerû játszani, de az ellenfél eddig nem mutatott jó formát. Ha Cziczás László együttese a ponterõs játékát tudja tartani, akkor zavarba hozható a Nantes. Ráadásul a belsõ posztokat nézve Mokango vagy éppen Sulciute érvényre juttathatja az akaratát. Egy biztos, hogy a Brno ellen eladott 20 labda nem fér bele, de ott a nagy különbség miatt a negyedik negyedre csökkent a koncentráció. Nantes-ban biztosan 40 percen át maximumom kell pörögni.

Hirdetés