Hirdetés
Archivum

Franciaországban szerepel az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

A hétvégén Franciaországban szerepel a portugáliai A-divíziós Európa-bajnokságra készülõ U20-as válogatott. A magyar csapat a tervek szerint szombaton, vasárnap és hétfõn három mérkõzést vív a házigazda francia együttessel.

A magyar válogatott a felkészülési idõszak második hetében jár. Cziczás László együttese múlt hétfõn kezdte Székesfehérváron a közös munkát. Az elsõ hét végéhez érkezve rögtön Oroszországgal találkozott az MKOSZ edzõközpontjában a magyar csapat. A két találkozón egy gyõzelem és egy vereség a mérleg. Ilyenkor a számszerû eredmény nem lényeges, a legfontosabb, hogy öt nap munka után összességében nagyon rendben volt a játék. A második mérkõzésen az oroszok egy keményebb védekezéssel okoztak nehézséget.

A magyar csapat 12 játékossal péntek reggel 6 órakor kelt útra Franciaországba. Koronics András a válogatott technikai vezetõje lapunknak elmondta, hogy a keretbõl Angyal Nikolett és Markó Dorina tanulmányi kötelezettségeknek tesz eleget, míg Dubei Debóra a felnõtt válogatottal Csehországban van az Európa-bajnokságon. Egy sérülés is hátráltatja a munkát. Studer Ági bokája fáj, csütörtökön délután MR-vizsgálaton vett részt. Elutazik a csapattal, de a tervek szerint nem fog pályára lépni.

A francia gárda felkészülését az ottani stáb egy kicsit más rend szerint állította össze. A keretük május 9. és 14. között már dolgozott együtt. Ezt követõen június 14-én szerdán találkoztak legközelebb. Ez tehát a felkészülésük második szakasza. A francia válogatott keretében ugyanúgy, ahogy legtöbb A-divíziós együttesnél, szerepel Amerikában tanuló tehetség, a hazája élvonalában meghatározó játékos, de találunk a francia második vonalból is feltörekvõ fiatalokat.

Egy évvel ezelõtt a franciák a 6. helyet szerezték meg az U20-as A-divízióban. Akkor döntõen az 1996-os születésûek alkották a keretet. Éppen a legjobbjuk és egyben a legismertebb név, a Mondeville együttesét erõsítõ Lisa Berkani tud még egy évre visszatérni abból a gárdából. Ennek a francia keretnek a játékosait már láthattuk az elmúlt években különbözõ korosztályos tornákon. Nem feltétlenül minden idõk legmagasabb válogatottja, de egy atletikus, szervezetten védekezõ együttes.

A mindenkori magyar csapatoknak, akár klub, akár a válogatottak szintjén, nem fekszik a francia stílus. Ezen csak egy módon, sok-sok mérkõzés tapasztalatával lehet változtatni. Ebbõl a szempontból is nagyon értékes meccsek várnak a mieinkre. A két csapat ráadásul Portugáliában a csoportkörben találkozik majd, akkor immár komoly tét mellett. Arra is lehet a hétvégi értékes tapasztalatokat gyûjteni.

Hirdetés