Hirdetés
Archivum

Franciaországban szerepelt az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

A Húsvéti hétvégén Franciaországban szerepelt az U16-os leány kosárlabda válogatott. A magyar csapat egy igen rangos tornán, a Tournoi du Poinçonnet küzdelmein vett részt. Az ellenfelek Európa elitjébõl kerültek ki, Franciaország, Spanyolország és a korosztályos Európa-bajnok Csehország voltak.

Fotó: Facebook/LE POINCONNET BASKET

Fotó: Facebook/LE POINCONNET BASKET

A magyar csapat a házigazda Franciaország ellen kezdte a szereplését. A gallok 52-43-as gyõzelmet arattak a találkozón, ahol a 31-29-es félidõ után a harmadik etapban alakult ki egy kicsivel nagyobb különsbég. A hazaiak 30 perc után 41-33-ra vezettek és ezen elõnyüket a folytatásban megõrizték. Horváth Fruzsina 18 ponttal zárt, míg Angyal Barbara 10, Tóth Orsolya 7 egységig jutott.

A második napon Spanyolország következett. Ekkor a spanyolok 69-40 arányban bizonyultak jobbnak. A mérkõzés elején alakult ki az a különbség, mely meghatározta a folytatást. A magyar válogatott 23-20-ra a második félidõt megnyerte. A válogatottunkból Angyal Barbara 8, Dúl Panka és Tóth Orsolya 7-7 pontig jutott.

A harmadik napon Csehország ellen zárta a tornát Mészárosné Kovács Andrea csapata. A mieink végig vezetve szép gyõzelmet arattak a cseh gárda felett és ezzel a harmadik helyet szerzezték meg. A torna All-Star ötösébe a magyar válogatott keretébõl Tóth Orsolya került be.

Fotó: Facebook/LE POINCONNET BASKET

Fotó: Facebook/LE POINCONNET BASKET

Eredmények
Franciaország – Magyarország 52-43
Spanyolország – Magyarország 69-42
Csehország – Magyarország 51-65
 

Hirdetés