Hirdetés
3x3

Franciaországgal vív negyeddöntőt a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap délelőtt a budapesti World Urban Games keretében zajló 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája Szuperdöntőn már a négy közé jutás lesz a tét. A magyar válogatott 11 óra 25 perctől Franciaországgal mérkőzik.

A magyar válogatott 2 győzelemmel és 1 vereséggel zárta a csoportkört. Hármas körbeverés alakult ki, hiszen Ukrajna és Kína is hasonló mutatót ért el. Ebből a körbeverésből ezúttal nem jött ki jól a Benke Sára, Doktor Anna, Jáhni Zsófia és Kováts Gabriella összeállítású csapatunk. Végül harmadik helyen léptek tovább a mieink és így a másik négyes másodikja, a címvédő Franciaország lesz a rivális.

A magyar válogatott remek csoportkört teljesített a tornán. Féltettük a csapatot, hiszen Ukrajnával és Lengyelországgal szemben is elveszítette válogatottunk az utolsó meccsét két hete Debrecenben. Ráadásul a csoport negyedik tagja Kína volt, akik minden 3×3-as világversenyen ütőképes csapattal állnak ki.  Kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy a sérült Benke Sára értékes perceket tudott vállalni, így nem borult fel a rotáció.

A statisztikák rávilágítanak a kiegyensúlyozott csapatteljesítményre. Doktor Anna és Jáhni Zsófia 15-15, Kováts Gabriella 8, Benke Sára 6 pontnál jár a csoportmeccsek után. A lengyelek ellen pontosak voltak a távoli dobásaink, amely mellett a lepattanókat is kellően kemény játékkal határozottan szedtük. Franciaország ellen is kulcs lesz, hogy az atletikus magas játékosaik mellett sikerül-e érvényesülni a palánkok alatt.

Ha 3×3 és Franciaország, akkor mindig nehéz riválisra kell készülni. A nagy nemzetek közül talán a legkomplexebb és leginkább egymásra épülő szakmai programmal a franciák dolgoznak. Az U23-as Nemzetek Ligájában tavaly az élen végeztek és a saját Konferenciájukat idén is uralták. Mind a hat tornán döntőt játszottak és ötöt meg is nyertek. Emellett még WorldTour állomáson és számos hazai erőfelmérőn is versenyeztették a csapatukat.

A legismertebb név a budapesti keretükben Lisa Berkani, aki már a 2015-ös debreceni U18-as Világbajnokságon megvillant. Akkor MVP-nek is megválasztották. Az adottságaihoz a kívülről is jól dobó irányítónak kiválóan illeszkedik ez a játék. Ezen a tornán már 18 pontnál tart és ezzel csapata legeredményesebbje. Igaz, mellette Victoria Majekodunmi és a 192 cm magas center Catherine Gloire Mosengo Masa is 17-17 egységnél jár. Az agresszív védekezés és a jó külső sor mellett ugyanis a franciák ebben a korosztályban is bíznak az atletikus magas játékosaikban.

Hirdetés