Hirdetés
3x3

Franciaországgal vív negyeddöntõt a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul Tbilisziben az U18-as 3×3-as Európa-bajnokság. A magyar válogatott a 13 óra 55 perckor kezdõdõ negyeddöntõben Franciaországgal mérkõzik.

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott kiválóan kezdte pénteken a kontinenstornát. Sikerült megszorongatni az erõs csapattal érkezõ, éremesélyes Németországot. Ezt követõen pedig a hazaiak legyõzésével biztosította helyét a negyeddöntõben a csapatunk. Válogatottunk legeredményesebbje a 13 pontos Varga Eszter lett. Összességében szépen megoszlottak a terhek és a kiváló védekezés remek alapokat biztosított.

A franciák Belgiumot 17-9-re, Romániát 18-6-ra gyõzték le. Úgy érkeztek erre a kontinenstornára, hogy a korosztály júniusi Világbajnokságán a bronzérmükkel a legjobb európai csapatnak bizonyultak. Az akkori keretükhöz képest kettõt cseréltek, de az erõsségeik hasonlóak. Egy atletikus, kiválóan védekezõ csapat. Jó külsõ dobókkal és megbízható, eredményes magas játékossal. Kiváló az összhang náluk. Egyedüliként a mezõnyben a csoportkört követõen mind a négy játékosuk ott van a 10 legeredményesebb között.

Kicsi történelmi kitekintõt téve érdemes kiemelni, hogy 2017-ben Debrecenben negyeddöntõztünk Franciaországgal. Akkor óriási bravúrral sikerült legyõzni õket és utána válogatottunk aranyéremig menetelt. Természetesen ebbõl egyáltalán nem lehet következtetést levonni. Ugyanakkor a sportág örök igazsága, hogy egy meccsen bármi történhet. Egy negyeddöntõs bravúr pedig komoly magaslatokba vihet egy válogatottat.

Nagyon sok múlik a vasárnapi negyeddöntõben is a védekezésen, illetve azon, hogy a hatékonyan egy-egyezõ válogatottunk miként értékesíti a duplákat. Grúzia ellen három is célt ért, ami elengedhetetlennek bizonyult a magabiztos sikerhez.

Hirdetés